Van'da mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 ölü, 50 yaralı

Van'da mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 ölü, 50 yaralı

Van'da mültecileri taşıyan minibüsün takla atması sonucu meydana gelen kazada 17 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sürüyolu Mahallesi yolunda mültecileri taşıyan bir minibüs takla atarak yuvarlandı. Meydana gelen kazada 17 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi de yaralandı. 

Yaralılar, ambulanslarla Van'daki hastanelere sevk edildi. Jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından göçmenlerin cansız bedenlerinin morga kaldırılacağı belirtildi. Ölenlerin kimlik tespiti ve uyruklarının belirlenmesi için de çalışma başlatıldı.

Van-Özalp karayolunda, İpekyolu ilçesi Erçek Mahallesi yakınlarında, Gökhan Sırma yönetimindeki minibüs, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 17 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi yaralıları kentteki hastanelere taşıdı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.

17 ÖLÜ, 50 YARALI

Yaralıların durumu hakkında ilgili bilgi alan Bilmez, “Şu anda ölenlerin sayısı 17, yaralı sayısı da 50. Yaralılardan 24’ü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, 17’si Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 9’u da özel hastanelerde tedavi altında. 7 yaralının tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Diğer yaralıların tüm müdahaleleri yapıldı, kırıkları alçıya alındı. Şu anda bir sıkıntımız yok. İnşallah ölenlerin sayısı artmaz” dedi.

DAHA FAZLA