Van'da kayyım AKP'nin seçimi kaybetmesinin ardından işçileri mülakatta başarısız saydı

Van'da kayyım AKP'nin seçimi kaybetmesinin ardından işçileri mülakatta başarısız saydı

Van'da mahkemenin 'tekrarlansın' dediği taşeron işçilerin kadroya geçiş sınavını tekrar yapan kayyım tüm işçileri başarısız saydı.

Van'da kayyım tarafından yapılan ve mahkemenin usulsüz olduğuna karar vererek tekrarlanmasını istediği taşerondan kadroya geçiş sınavında, adeta işçilerden intikam alındı. Karara itiraz eden ve yeniden sınava girmeyi hak eden tüm işçiler başarısız sayıldı. Bütün sorulara doğru yanıt verdiklerini söyleyen işçiler karara itiraz edeceklerini belirtti.

Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı, geçtiğimiz yıl taşeron işçilerin taşerondan kadroya geçişi için sınav yaptı. Belediyenin itfaiye, temizlik, mezbahane gibi çeşitli işlerinde çalışacak işçilere “İlk namaz kılınan yer neresidir?”, "Afrin operasyonunu neden yapıldı?", "Hz. Muhammed’in kaç eşi vardı?" "Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin adı nedir?" gibi sorular soruldu.

Sınav’da başarısız sayılan, adını vermek istemeyen işçi, başarısız sayılan sınavla ilgili şu ifadeleri kullandı:

'VALİLİK KARARIYLA SON DAKİKADA TAMAMEN BAŞARISIZ SAYILDIK'

”Bir sene önce bizden güvenlik soruşturması istediler, yaklaşık 250 kişi güvenlik soruşturmasından geçtik. Daha sonra mülakata girmemizi istediler, mülakatta, o dönem Afrin savaşı vardı ve bize Afrin savaşıyla ilgili siyasi sorular sordular. Ben de dahil olmak üzere bir kısım işçi bu soruları cevaplamadık ve buna istinaden insanları elediler, daha sonra mahkeme süreci başladı. Biz mahkemeden bu kararların iptalini istedik ve mahkemeden tekrar mülakat yapılsın diye karar açıklandı. Seçimlere 1 ay gibi kısa bir süre kalmışken yapılan sınavda çok basit 3'er soru sordular ve herkes de cevapladı. Bu süreç bittikten sonra 1 Nisan’da sonuçlar başarısız olarak açıklandı. Aldığımız duyumlara göre ve içerideki daire başkanlarına göre bu insanlar tamamen olumluyken, Valilik kararıyla son dakikada tamamen başarısız sayıldık. AKP seçimi kaybettiği için bizi de başarısız saydılar.

'GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇTİĞİMİZ HALDE BU SUÇLAMALAR BİZE YANSITILDI'

Hakkımızda kayyım tarafından bir sürü dava da açıldı, ellerinde somut bir şey de yok, işten çıkarılan arkadaşlarımızın hepsinin sicili de temiz. Biz güvenlik soruşturmasından geçtiğimiz halde bu suçlamalar bize yansıtıldı.

'TAMAMEN İNTİKAM ALMAK İÇİN BUNU YAPTILAR'

Bir sene önceki mülakatta Afrin operasyonu neden yapıldı, Hz. Muhammet’in kaç eşi var, Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin adı ne gibi sorular sorulurken kendi yandaşlarına ise anıtkabir nerdedir, Kemal Sunal’ın lakabı neydi gibi basit sorular sordular. Soran kişi Ahuro havalimanı nerde diye garip bir soru sordu, bir yıldır araştırıyorum nerde olduğunu hala bulamadım. 20 gün önceki sorularsa işimizle ilgili çok basit sorulardı. Seçim propagandası için bunu yaptıkları çok açık. Sonuçlar kendi istedikleri gibi olmayınca 1 Nisan’da başarsız diye ilan ettiler.  Ayrıca Van Vüyükşehir Belediyesi’ni AKP alsın sizleri işe alacağız idye de duyumlar seçim öncesinde vardı. Tamamen intikam almak için bunu yaptılar.