Van'da kaybolan 13 sığınmacıdan birinin cansız bedeni bulundu

Van'da kaybolan 13 sığınmacıdan birinin cansız bedeni bulundu

Van'da şubat ayında kaybolan ve yetkililerin kötü hava koşullarını gerekçe göstererek arama-kurtarma çalışması başlatmadığı 13 sığınmacıdan birinin cansız bedeni, İHD'nin arama çalışmaları sonucu bulundu.

Van’ın Çaldıran İlçesine bağlı Sarıçimen Köyünde bir sığınmacının soğuktan donmuş cansız bedeni bulundu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, söz konusu cesedin şubat ayında kaybolan 13 kişiden birine ait olduğunu açıkladı.

Van’da 8 Şubat 2020 tarihinde Çaldıran’da kaybolduğu belirtilen 13 sığınmacıya henüz ulaşılamadı. Van Valiliğinin daha önce olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek bir çalışma yapmaması üzerine İHD Van Şubesi aramayı sürdürdü. Bu çalışmalarda dün, 13 kişinin kaybolduğu bölgede bir mültecinin cesedine ulaşıldı.

Duvar'da yer alan habere göre, İHD Van Şubesi’nin verdiği bilgilere göre, sığınmacının cansız bedeni Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Sığınmacının ismi, kimlik tespit çalışmalarının ardından açıklanacak. Geriye kalan 12 sığınmacı için ise İHD ve Vanlıların arama çalışmaları sürüyor. 

DAHA FAZLA