Van’da iki yurttaşın helikopterden atıldığı hastane raporuyla doğrulandı

Van’da iki yurttaşın helikopterden atıldığı hastane raporuyla doğrulandı

Van’da gözaltına alınan iki kardeşin işkence gördükten sonra helikopterden atıldığı hastane raporuyla doğrulandı

Van’ın Çatak ilçesinde askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan Osman Şiban ve Servet Turgut’un, iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde  oldukları ortaya çıktı. Hastane raporlarında, Şiban ve Turgut’un helikopterden atıldığı belirlendi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Cemil Uğur’un haberine göre, dün akşam taburcu edilen Şiban’ın epikriz raporunda Şiban’ın “Helikopterden düşme sonrası yaralanma” şikayetiyle Van Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildiği belirtildi. Raporun şikayet bölümünde “Yoğun Bakım” başlığında “yüksekten düşme” belirtilirken, devamında “Yüksekten düşme sorası emniyet tarafından sağlık ekiplerine bildirilerek 112 tarafından acile getirilmiş” denildi. Raporun hikaye bölümünde ise “yüksekten düşme” şikayetiyle acil servise getirildiği kaydedildi. Şiban’a yapılan müdahalelere yer verilen raporun devamında, “...hasta olay günü acil uzmanınca helikopterden düşme sonrası yaralanma sonrası acile getirildiği belirtilerek yerinde ekonsultasyon (tanı konulmak) istenmiştir. Hasta acilde görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

ÖZEL HASTANE HELİKOPTERDEN DÜŞMEDİ DEMİŞTİ

11 Eylül’de askerler tarafından özel bir hastaneye götürülen Şiban ve Turgut’a burada hazırlanan raporda helikopterden atıldıklarına dair herhangi bir şikayete yer verilmeden, genel durumu bölümüne “orta kötü” olarak kaydedilmişti. Raporda, Şiban'ın her iki gözünde morluk, baş, boyun ve yüz bölgesinde travmaya bağlı şişlik olduğu belirlenirken, ayrıca Şiban'ın kanlı kustuğu da aktarıldı. Şiban, raporda yoğun bakım ihtiyacı olduğunun belirlenmesi üzerine Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

TURGUT'UN RAPORU: YÜKSEKTEN DÜŞME

Şiban'la birlikte gözaltına alınan Turgut'un hastanedeki tedavisi sürerken, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Turgut için hazırlanan darp raporunda 

askerler tarafından önce özel bir hastaneye ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi. Entübe hasta” notu yer aldı. “Yüksekten düşme” bilgisinin, bilinçleri kapalı bir şekilde 2 kişiyi hastaneye getiren askerler tarafından verildiği ileri sürüldü.