Van’da 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantinaya alındı

Van’da 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantinaya alındı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 hasta koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altına alındı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 kişi koronavirüs şüphesi ile karantina altına alındı. Geçtiğimiz gün Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine koronavirüs şüphesiyle giriş yapan 2 hastanın ise iyileşme gösterdiği için taburcu edildiği ifade edildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2’si kardeş 3 hastanın koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındı. Hastalar için laboratuvar imkanlarının yetersizliği nedeniyle henüz kesin tanı konulmadı ancak klinik bulguların koronavirüse işaret ettiği belirtildi.

Evrensel’e konuşan SES Şube Başkanı Sezer Önenç, İran sınırından getirilen hastaların tamamının Türkiyeli olduğunu ve karantina bölgesi olarak belirlenen KVC Yoğun Bakım Ünitesinde tutulduğunu söyledi.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri ise kesinlikle bir tanı konulmadığını söyledi. Uzman hekimler, şüpheli hastadan alınan numunenin Ankara'ya gönderildiğini ve kesin tanının ancak buradan çıkacak sonuca göre verilebileceğini dile geitirdi. Hastane yetkilileri numune sonuçları çıkana kadar prosedür olarak virüs şüphesi taşıyan hastaların karantina altında tutulacağını söyledi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de konuyu incelemek üzere Van'a geldiği belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Van Sağlık Müdürlüğü, İran'dan gelen herkese sağlık muayenesi yapıldığını ve kentte koronavirüs vakasına rastlanmadığına ilişkin açıklama yapmıştı.

Açıklamada "Van'ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran'dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır." İfadelerine yer verilmişti.