Van Valiliği'nden 4 Nisan yasağı

Van Valiliği'nden 4 Nisan yasağı

Van Valiliği, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı gerekçe göstererek, kentte gün boyunca eylem ve etkinlik yasağı getirdi.

Van Valiliği, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan gerekçesiyle kentte toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi eylemlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Öcalan’ın doğum günü gerekçe gösterilen yasaklama kararında, “Bu ve benzeri nitelikteki saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 04/04/2019 tarihlerinde ilimiz mülki sınırları içerisinde açık alanlarda düzenlenecek miting, yürüyüş, toplantı ve toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma  vb. her türlü eylem ve etkinler yasaklanmıştır” denildi.

DAHA FAZLA