Van kayyumu DİSK üyesi 80 işçiyi görev yerinden sürdü

Van kayyumu DİSK üyesi 80 işçiyi görev yerinden sürdü

Van'a atanan kayyum, seçilmiş yönetimin atadığı tüm daire başkanlarını, müdürleri ve şeflerini görevlerinden alırken; DİSK üyesi 80 işçiyi de istemedikleri yerlere sürdü.

İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, seçilmiş yönetimin atadığı tüm daire başkanları, müdür ve şeflerini görevlerinden alınırken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi 80 işçiyi de istemedikleri çalışma alanlarına sürdü.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından belediye çalışanlarına yönelik sürgün ve görevden alma politikası hızla sürüyor. Seçilmiş yönetimin göreve getirdiği tüm daire başkanları, müdürler ve şefler görevlerinden alınırken, işçi ve memurlar ise istemedikleri görevlere gönderiliyor.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, belediye ve şirketi olan BEL-VAN’da görev yapan DİSK üyesi çok sayıda işçinin yeri değiştirildi. Birimleri değiştirilen çok sayıda kişinin özellikle ilçe şantiyelerine gönderilmesi dikkati çekerken, Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, şuan kadar toplam 80 işçinin sürgün edildiğini söyledi.