Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Van Barosu, Kürtçe konuşan konuğunu ‘hakaret içeren ifadeler kullandığı’ gerekçesiyle yayından alan sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında Kürtçe konuşan konuğunu ‘hakaret içeren ifadeler kullandığı’ gerekçesiyle yayından alınmasına ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Show TV ekranlarında yayınlanan "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programına telefonla bağlanan ve Kürtçe konuşan Türkan Taşçı, hattan alınmıştı. Didem Arslan Yılmaz, "Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. Doğu dili bilmiyoruz" demişti.

Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, "Program sunucusu şüpheli Didem Arslan Yılmaz, sırf kadının Kürtçe konuşmasından dolayı tepki göstermiş nefretini dile getirerek de kadını sadece Kürtçe konuşmasından dolayı hattan almıştır. Şüpheli Didem Arslan Yılmaz 'Hayır hayır. Bizim de anlamamız lazım. Türkan Hanım'ı bir hattan alın. Kızlara hakaret edemez tabi böyle de konuşamaz. Biraz da anlarım ben Kürtçe’den. Kesinlikle olmaz. Halayla bir konuşun. Doğru düzgün Türkçe konuşsun. Hepimiz anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani Doğu dili bilmiyoruz ki biz' şeklinde Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kürd'e hakaret etmiş ve alenen aşağılamıştır" denildi.

Dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: "Programda da açıkladığı üzere sanki Türkiye Cumhuriyetinde Türkçe dışında başka bir dilin konuşmanın yasak olduğu başka ırka mensup kişilerin başka dili konuşmanın suç olduğu ve bunun bir bedeli olduğunu ima etmiştir. Savcılığınızca yapılacak soruşturma çerçevesinde de görüleceği üzere şüphelinin basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı hatta hor gördüğü açığa kavuşacaktır. "