Valinin 'Öğretmen gibi otur' diyerek azarladığı muhabir konuştu: Utancımdan kafamı eğip dinlemek zorunda kaldım

Valinin 'Öğretmen gibi otur' diyerek azarladığı muhabir konuştu: Utancımdan kafamı eğip dinlemek zorunda kaldım

Konya Valisi Toprak'ın, öğretmen diye azarladığı muhabir konuştu, ''Hayır muhabirim dedim. Fakat benim söylediklerimi işitmediği için konuşmasına devam etti. Ben de utancımdan kafamı eğip dinlemek zorunda kaldım.'' dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla katıldığı etkinlikte bacak bacak üstüne attığı için Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından "Sen öğretmen misin birader? Öğretmen gibi otur da bir görelim. Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil" diyerek azarlanan yerel gazete muhabiri Ali Kuş konuştu.

Sözcü'den Müslüm Evci'ye konuşan Kuş, Vali Toprak'ın kendisine "Öğretmen misin birader" diye seslendiğini, "Hayır muhabirim" diye yanıt verdiğini, ancak Toprak'ın kendisini duymadığını söyledi.

Vali Toprak, azarladığı kişinin öğretmen değil muhabir olduğunun ortaya çıkması üzerine “Konya’nın Öğretmenler Günü’nde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım” demişti.

'UTANCIMDAN EĞİLİP DİNLEMEK ZORUNDA KALDIM'

Anadolu’da Bugün gazetesinin muhabiri olan ve Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın sert sözlerine maruz kalan Ali Kuş, bir anlık dalgınlıkla ayaklarını uzattığını belirterek, şunları söyledi:

''Öğretmenler Günü programını takip etmek üzere Selçuklu Kongre Merkezi’ne gittim. Programdan birkaç kare fotoğraf çektikten sonra telefonumun ses kaydını açtım. Ardından orada bulunan boş bir koltuğa oturdum. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Bey’in bana seslendiğini fark ettim. ''Öğretmen misin birader?'' dedi. Ben de ayağa kalkarak, ''Hayır muhabirim'' dedim. Fakat benim söylediklerimi işitmediği için konuşmasına devam etti. Ben de utancımdan kafamı eğip dinlemek zorunda kaldım.''