Valilik, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tutuklamalara karşı yapılacak eylemi yasakladı

Valilik, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tutuklamalara karşı yapılacak eylemi yasakladı

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tutuklamalara karşı öğrencilerin yapacağı eylemi ''koronavirüs salgını'' gerekçesiyle yasakladı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'nde sergide yer alan Kabe fotoğrafı sebebiyle hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan 2 öğrenci ve ev hapsine alınan 2 öğrenci için bugün Güney Kampüs önünde yapılması planlanan eylem İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Öğrenciler, bugün saat 17.00’de Güney Kampüs kapısının önünde, arkadaşlarının tutuklanmasına ve "tüm antidemokratik uygulamalara" karşı eylem yapma kararı alırken, İstanbul Valiliği ise 5 Ocak'ta alınan ve bir ay geçerli olan kararı gerekçe göstererek eyleme izin verilmeyeceğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından sosyal medya/basın yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önü ve çevresinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü (bugün) toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılması yönünde çağrılarda bulunulmuştur.

Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 05 Ocak 2021 tarihinde alınan kararlarla; Covid-19 salgın yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılması bir (1) ay süreyle yasaklanmıştır. Bu kararlar 5 Şubat 2021 tarihine kadar yürürlüktedir.''

 

DAHA FAZLA