Validebağ'da talana karşı dayanışma çağrısı

Validebağ'da talana karşı dayanışma çağrısı

Validebağ Korusu’nda “Bakım ve Rehabilitasyon”adı altında yapılmak istenen projenin başlatılacağının açıklanması üzerine nöbete başlayan Validebağ Gönüllüleri, koruyu korumak için başlattıkları nöbete destek çağrısı yaptı.

İleri Haber

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu'nu koru vasfından çıkaracak çalışmalara karşı mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün Validebağ’da çevre düzenleme projesinin başlayacağını açıklamasının ardından direnişini sürdüren yurttaşlar dayanışma çağrısında bulundu. 

Validebağ Korusu’nun yapılaşmasına izin vermeyeceklerini belirten Validebağ Gönüllüleri, yarın sabah firmanın polisle birlikte koruya gireceğini belirtti. "Bizler Validebağ direnişçileri olarak biliyoruz ki belediye ve taşeron firmanın “zararlı” olarak gördüğü yabanıl otlar; arı ve kelebeklerin, kuşun, sincabın, kirpinin, kaplumbağa  ve birçok canlının besin kaynağı ve yaşam alanıdır. Otlar buradaki ekosistemin, özellikle mikro ekosistemin evidir. Koruma kurulu onayı olmayan, kanunsuz olarak  ihaleye çıkılan, duyulduğu andan itibaren halkın ısrarla istemediğini beyan ettiği bu projeye karşıyız. Validebağ Korusu'ndaki bitki örtüsüne, ekosisteme zarar verebilecek hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz!" diyen gönüllüler, herkesi Validebağ Korusu için dayanışmaya çağırdı.

DAHA FAZLA