Validebağ'da nöbet başladı: 'Buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız!'

Validebağ'da nöbet başladı: 'Buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız!'

Validebağ Korusu’nun yapılaşmasına izin vermeyeceklerini belirten yurttaşlar "Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız" dedi.

İleri Haber

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu'nu koru vasfından çıkaracak çalışmalara karşı mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün Validebağ’da çevre düzenleme projesinin başlayacağını açıklamasının ardından yurttaşlar "Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız" diyerek koru için nöbete başladı.

Bugün sabah 08.00’den itibaren Abdülaziz Av Köşkü önünde bir araya gelen yurttaşlar, Validebağ Korusu’nun yapılaşmasına izin vermeyeceklerini belirterek herkesi nöbete çağırdı. Validebağ Savunması'ndan Av. Onur Cingil, ''Çocuklarımıza, geleceğimize bu güzel, bu doğal alanı bırakmak için Validebağ çeyrek asırlık bir mücadele. Validebağ Korusu'nu ortadan kaldıracak her türlü projeye ve plana karşıyız. Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız'' dedi.

Öte yandan AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen geçen hafta bir açıklama yaparak Validebağ’da hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi. Projenin bölge halkının görüşleri doğrultusunda revize edildiğini iddia eden Türkmen, Validebağ’da '‘bir metreküp dahi beton kullanılmayacağını'’ öne sürdü. Ancak Validebağ'ı savunanlar Türkmen’in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, ortada bir projenin olmadığını kaydetti.

DAHA FAZLA