Validebağ Korusu'nun millet bahçesi yapılması ertelendi

Validebağ Korusu'nun millet bahçesi yapılması ertelendi

Validebağ Korusu'nun millet bahçesi yapılması yönündeki proje, tahsis ve projelendirme işlemlerinin tamamlanamaması gerekçesiyle ertelendi.

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunu nedeniyle durdulurdu.

Erdoğan'ın seçim propagandası kapsamında, millet bahçeleri projesi için göz diktiği Validebağ Korusu'ndaki projenin 'şimdilik' ertelendiği öğrenildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, geçtiğimiz yıl ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koru için bir proje hazırlayarak onay için İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na gönderdi. İBB'nin hazırladığı millet bahçesi projesinde 354 dönüm olan Validebağ Korusu'nun 35 dönümünde yolların rehabilitasyonunu, ışıklandırma, amfi tiyatro, çocuk oyun alanları, fitness alanları, bisiklet parkuru yapımı gibi inşaat faaliyetleri yer alıyor.

VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİ İPTAL İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Koruya yönelik inşaat baskısına karşı mücadele eden Validebağ Gönüllüleri, millet bahçesi projesine karşı da imza kampanya başlattı ve projenin iptali için mahkemeye başvurdu. İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde açılan davada en son ara karar verilerek bilirkişi tayin edildi. Validebağ Gönüllüleri'nin topladığı 11 bin 98 imza da bu sırada İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne iletildi.

İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü 20 Şubat 2019 tarihli yazısı ile Validebağ Gönüllüleri Derneği'ne yanıt vererek projelendirme ve tahsis süreci tamamlanmadığından çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.

'PROJELENDİRME VE TAHSİS İŞLEMLERİ TAMAMLANAMADI'

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek imzalı yazıda, "Tarafımızca çalışmaları sürdürülen alanın doğal ve kültürel peyzaj değerleri korunarak, sert zeminlerinin gereken onarım ve rehabilitasyonun planlandığı Validebağ Korusu Millet Bahçesi Peyzaj Projesi'nin projelendirme süreci ve tahsis işlemleri tamamlanmadığından, uygulamaya yönelik çalışmalar tarafımızca durdurulmuştur" denildi.

DAHA FAZLA