Validebağ Gönüllüleri'nden çağrı

Validebağ Gönüllüleri'nden çağrı

Validebağ Korusu içindeki yapılaşmaya karşı mücadele eden Validebağ Gönüllüleri, pazar günü yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulundu.

İleri Haber

Üsküdar Validebağ Korusu içindeki yapılaşmaya karşı mücadele eden Validebağ Gönüllüleri, "restorasyon" adı altında zarar verilen, tarihi taşları yıkılan ve son olarak eğitim, kültür ve sanat amaçlı kullanılması talepleri yok sayılan atölyeleri için çağrıda bulundu.

Validebağ Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman tarafından "kafe" olarak kullanıma açılan ancak yurttaşların ısrarlı talepleri sonrası bir bölümü kitap okuma alanına dönüştürülen atölye alanı, yine İsmail Kahraman eliyle kaldırıldı. Atölyeye bağışlanan 300 civarında kitap 10 Mart Cumartesi günü, kitaplık rafları ise 11 Mart Pazar günü kaldırıldı.

Validebağ Gönüllüleri ve mahalle sakini yurttaşlar,  kitaplarını ve kitap raflarını geri istediklerini belirterek, alandaki zoraki “rezervasyon” uygulamalarını da yok sayarak kitap okumaktan vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

'OKUMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ, KİTAPLARIMIZI GERİ İSTİYORUZ!'

1 Nisan 2018 Pazar günü saat 13:00’te Validebağ Korusu eski atölye binaları önünde kitaplarının ve kitaplığın kaldırılmasını protesto etmek, kitaplarını ve kitaplığı geri istemek için basın açıklaması düzenleyeceklerini duyuran gönüllüler tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:

"Bilindiği gibi, Validebağ Korusu içinde yer alan atölye binaları, geçirdiği restorasyon sonrası, tüm itirazlarımıza ve uyarılarımıza karşın, Validebağ Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman tarafından kafe olarak açılmıştır. Validebağ Gönüllüleri olarak bu binaların eğitim, kültür ve sanat amaçlı olarak kullanılması için defalarca dilekçeler verdik. Israrlı taleplerimiz sonucunda binanın bir bölümüne kitaplık rafları yerleştirildi ve bu bölümde mahalle sakinlerinin kitap okuması konusunda mutabık kalındı. 9 Şubat 2018 tarihinde Validebağ Gönüllüleri’nin çağrısıyla ve öncülüğünde mahalle sakinleri kitaplığa kitap bağışlamaya ve bu alanda kitap okumaya başladılar. Kitapların ve kitap okuyanların sayısı hızla arttı. Fakat 10 Mart Cumartesi günü, bağışlanan 300 civarında kitap, 11 Mart Pazar günü ise kitaplık rafları İsmail Kahraman tarafından kaldırıldı.

Validebağ Gönüllüleri ve mahalle sakinleri olarak, kitaplarımızı ve kitap raflarını geri istemekten, o alandaki zoraki “rezervasyon” uygulamalarını yok sayarak kitap okumaktan ve Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman’a verdiği sözlerin arkasında durmasını hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. 

1 Nisan 2018 Pazar günü saat 13:00’te Validebağ Korusu eski atölye binaları önünde, kitaplarımızın ve kitaplığın kaldırılmasını protesto etmek, kitaplarımızı ve kitaplığımızı geri istemek için basın açıklaması yapacağız. Tüm duyarlı basını ve kamuoyunu bekliyoruz."

DAHA FAZLA