Validebağ Gönüllüleri, korunun parka çevrilmeye çalışılmasına karşı eylemde

Validebağ Gönüllüleri, korunun parka çevrilmeye çalışılmasına karşı eylemde

Validebağ Korusu'nun parka çevrilmeye çalışılmasına karşı koru içinde bir araya gelen gönüllüler, ''Size de, projelerinize de sonuna kadar direneceğiz'' dedi.

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesi tarafından Bakım ve Rehabilitasyon projesi adı altında parka çevrilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Koru içinde bir araya gelen gönüllüler, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

“Validebağ korudur koru kalacak” ve “Ranta talana geçit yok” sloganları atılan açıklamada, korunun bir kısmının geçen yılın mart ayında Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edilmesi nedeniyle, Üsküdar Belediyesi’nin yapmak istediği parka tepki gösterildi.

Basın açıklamasını okuyan Validebağ Gönüllüleri’nden Faruk Yege, Validebağ Gönüllüleri Derneği olarak iptal davası açacaklarını belirtti. Yege, ayrıca yurttaşların da bireysel olarak iptal davası açacakları bilgisini verdi.

'SİZE DE, PROJENİZE DE SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

Yapılmak istenen projenin yasal bir temeli olmadığını aktaran Yege, “Aldığımız duyuma göre, Validebağ’da yapmak istediklerinizi bir firmaya vermişsiniz bile… Bu konuda bir ihale açıldı mı? Açıldıysa ne zaman? Kim kazandı? İhale bedeli nedir? Yapılacak işlerin ayrıntısı nedir? Olmayan projenizin ayrıntılarını açıklayamamanızı anlayabiliyoruz. Ama ihale dosyasını açıklamanız, şeffaf ve dürüst bir yönetimin olmazsa olmazıdır. Bekliyoruz. Yaptığımız çeşitli görüşmelerde hep kendi projelerinizi anlattınız, ayrıca sürekli fikir değiştirdiniz. Örneğin ocak ayında yapmama sözü verdiğiniz aydınlatmayı mayıs ayında, yapacağınızı söylediniz. Daha sonra 500 araçlık otopark yapımından vazgeçebileceğinizi söylediniz. Bu çelişkili tavırlarınız yeteri kadar şüphe çekici iken, basın açıklamanızda projelerle ilgili hemen hemen hiçbir detay vermediniz. Neden?'' diye sordu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e '''Dozerleri bir kez koruya sokayım, gerisi kolay' şeklinde mi düşünüyorsunuz'' sorusunu yönelten Yege, ''Eğer böyle düşünüyorsanız, hatırlatmak isteriz ki, işiniz hiç ama hiç kolay olmayacak. Size de, projelerinize de sonuna kadar direneceğiz. Validebağ Korusu’nu koru olmaktan çıkarıp park ya da bahçe yapma projenizi halka rağmen gerçekleştiremezsiniz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA