Validebağ direnişine Leman Sam da katıldı: 'İnsanların yeşile olan düşmanlığı hala bitmemiş'

Validebağ direnişine Leman Sam da katıldı: 'İnsanların yeşile olan düşmanlığı hala bitmemiş'

AKP'li Üsküdar Belediyesi, bir süredir çevrecilerin direnişine şahit olan Validebağ Korusu'na dün sabah saatlerinde iş makineleriyle girerek moloz ve kum döktü. Çevreciler 2 gündür doğanın katledilmesine karşı direnişte. Yurttaşların direnişine şarkıcı Leman Sam’da destek oldu.

AKP'li Üsküdar Belediyesi, İstanbul'da bulunan ve 'Düzenleme ve Rehabilitasyon' iddiasıyla bir süredir ranta açılmaya çalışılan ve Validebağ Korusu'na bu sabah saatlerinde iş makineleriyle girdi. Çevrecilerin uzun süredir talanı önlemeye yönelik mücadelesinin devam ettiği Validebağ Korusu'na giren belediye çalışanları, 'peyzaj' iddiasıyla moloz ve kum döktü.

Dün sabah saat 5 sularında koruya polislerle birlikte gelen belediye çalışanlarının yol yapmak için çalışmaya başladığı belirtilirken, yaşananları haber alan çevre sakinleri ve çevreciler de birinci dereceden sit alanı durumundaki Validebağ Korusu'na gitti.

‘İNSANLARIN YEŞİLE OLAN DÜŞMANLIĞI HALA MI BİTMEMİŞ?

Duruma tepki gösteren çevreciler çalışmayı durdururken bugün ünlü şarkıcı Leman Sam, koruya giderek yurttaşlara destek oldu.

ANKA’nın haberine göre; Sam, “Ben de kendimi ağaçlara bağlıyordum, böyle eylemler yapıyordum. Bunca yıl geçmiş, gözleri hala mı buranın üzerinde? Ben buna inanamıyorum. Neredeyse 30 yıl geçmiş, hala mı böyle problemler olur? İnsanların yeşile olan düşmanlığı hala mı bitmemiş, buna inanamıyorum” diye konuştu.

Bu arada, Validebağ Gönüllüleri yaptıkları değerlendirme sonucunda eylemlerini sürdürme kararı aldı.

NE OLMUŞTU?

2014 yılında iki yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredilen koruda bölge sakinlerinin tepkisi sonucu faaliyette bulunulamamıştı. 2018 yılında hazırlanan Millet Bahçesi Projesi de hayata geçemedi ve koru doğal yapısını korudu. Mülkiyeti Hazine’ye ait olan 354 bin metre karelik Validebağ Korusu’nun 261 bin 5 metre karelik bölümünü son olarak bakım ve onarım gerekçesiyle 2020 yılının mart ayında Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 24 Nisan’da Üsküdar ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Validebağ Korusu'nda, Üsküdar Belediyesi ile birlikte 'Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi' gerçekleştireceklerini duyurmuş, bunun üzerine mahalle sakinleri de koruda nöbet başlatmıştı.

DAHA FAZLA