Vali yardımcısı itiraf etti: 'Dayı' yoksa iş de yok

Vali yardımcısı itiraf etti: 'Dayı' yoksa iş de yok

Çorum Vali Yardımcısı Yeşil, katıldığı bir etkinlikte, Türkiye’de üniversite okumanın geçmişini ve bugününü ele aldı. Yeşil’in söyledikleri, AKP iktidarının üniversite gençliğine bakışının itirafı gibiydi.

Çorum’da 2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’nin açılış törenine katılan Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, burada bir konuşma yaptı. Yeşil, geçmiş dönemlerde üniversite okumanın zor olduğunu, ancak üniversite mezunlarının kolay iş bulduğunu söyledi.

Odatv'den Seyfettin Mete'nin haberine göre; Vali Yardımcısı Yeşil şu açıklamaları yaptı:

“Bizim zamanımızda üniversiteler ne yapar, ne okutur, hangi okuldan hangi mesleği ediniriz onu bilmiyorduk. Bugünlerin hepsi gelip geçti. Şimdi iş arayan gençlerimiz zaman zaman bizlere geliyorlar. Üniversiteyi bitirmişler pırıl pırıl gençlerimiz, istihdam meselesiyle karşı karşıya. Ben yaşadığım tecrübelerden gördüm ki, üniversite bitirmekle de iş sahibi olunmuyor. Üniversitenin yanında bir de dayı bulmak gerekiyor bu ülkede. Üniversiteyi bitiren gençlerimizin iş bulması bir mesele olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerimizi bir noktada hem şanslı, hem de şanssız görüyorum. Çünkü gençlerimiz üniversiteleri tanıyarak gidiyorlar. Şanssız görüyorum çünkü iş bulmak çok zor”

DAHA FAZLA