Vali Şarbondan Vatandaşı Sorumlu Tuttu

Vali Şarbondan Vatandaşı Sorumlu Tuttu

İstanbul Valisi Şahin, şarbon vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşı sorumlu tutarken, bugüne kadar alınmayan önlemlerin hastalık ortaya çıktıktan sonra alınacağını duyurdu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Silivri'de görülen şarbon vakalarına ilişkin "8 kişiden 6 kişide lezyonlar görüldü. Lezyonlarla ilgili gerekli aşılamalar ve tedaviler yapıldı" derken, hastalıktan yurtaşları sorumlu tuttu.

BUGÜNE KADAR KONTROL EDİLMEMİŞ

AKP'nin halk ve hayvan sağlığını hiçe saydığı ithal et politikasının sonucu olan hastalıkla ilgili konuşan Şahin, hayvanlara bugüne dek bir kontrol yapılmadığının itirafı olan açıklamasında, "10 kilometre yarı çapındaki alanda bulunan bütün hayvanlar, yaklaşık 3 bin 500 hayvanın tamamı bu akşama kadar aşılanmış olacak" dedi.

Şarbon hastalığına aşılama yöntemiyle müdahale edilmesi gerektiğini belirten Şahin,  "Bu hastalık, aşılamayla çok çabuk söndürülebilen bir hastalık" derken, bugüne dek neden önlem alınmadığı konusunda yine bir açıklama yapmadı.

SEBEP: VATANDAŞIN BİLİNÇSİZLİĞİ

Şahin açıklamasının devamında hastalıktan vatandaşın bilinçsizliğini sorumlu tuttu. Şahin, Yeter ki burada uyanık ve dikkatli olalım. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha bilinçli olması lazım" ifadelerini kullandı.