Vali Şahin'den umreden dönenlerle ilgili açıklama

Vali Şahin'den umreden dönenlerle ilgili açıklama

Ankara Valisi Vasıp Şahin, umreden dönen yolcularla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, 1800 kişinin karantina altında olduğunu ve 1700 kişiyi daha karantina için beklediklerini bildirdi.

Ankara Valisi Vasıp Şahin, umreden dönen yolcularla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, “Burada 1800 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu akşam 1700 kişiyi daha bekliyoruz” dedi.

Şahin açıklamasında şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor. En ufak bir riski bertaraf etme amacı taşıyor. Semptom gösteren vatandaşlarımızı hastanemize gönderdik.

Şu ana kadar yaklaşık bin 800 vatandaşımız burada misafir ediliyor. Bin 700 civarında daha vatandaşımızı bekliyoruz. Onlarla ilgili hazırlıklarımızı da yaptık.

Şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısı 5. Bu kişiler Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildi."

NE OLMUŞTU?

Umreden dönen bir kişide koronavirüse rastlandığının bildirilmesi üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Ankara ve Konya'daki bazı yurtların, umreden dönen yolcuların karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirildiğini ve söz konusu karantina sürecinin başladığını açıklamıştı.