Vali, Öğretmenler Günü'nde öğretmeni azarladı

Vali, Öğretmenler Günü'nde öğretmeni azarladı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle katıldığı etkinlikte, kürsüdeyken bir öğretmeni oturuş şekli nedeniyle azarladı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte oturuşunu beğenmediği bir öğretmeni, " Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah!" diyerek azarladı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede kürsüde konuşan Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” diyerek tepki gösterdi.

'EĞİTİM ORDUSUNU BURADA RENCİDE EDİYORSUN'

Toprak şöyle konuştu:

“Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.”

Vali Cüneyit Orhan Toprak daha sonra salondakilere “Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diye seslendi. Bunun üzerine programa katılan diğer öğretmenler Vali Toprak’a alkış tutuldu.