Vali işsizlik konusunda gençleri suçladı: 'İş beğenmiyorlar'

Vali işsizlik konusunda gençleri suçladı: 'İş beğenmiyorlar'

Patronların önünde işsizlikle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, garip söylemlerle gençleri suçladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, işsizlikle ilgili gençliği suçladı. Patronların da katıldığı bir etkinlikte konuşan Yavuz, “Bizim sorunumuz sadece işsizlik değil. İş beğenmeme, kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme… Böyle bir dünya kimse beklemesin.” ifadelerini kullandı.

DİSK-AR verilerine göre, yüzde 20’lere yakın işsizlik oranına rağmen, Vali Yavuz’a göre, sorun “gençlerin iş beğenmemesi”!

GENÇLERİ SUÇLADI!

Ordu’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Yavuz,, günümüzde insanların az çalışıp yüksek makam elde etmek, çok para kazanmak istediğini öne sürüp, “Şu algıyı değiştirmemiz lazım. Gençlik şunu diyor: ‘Çalışmayayım, yatırım yapmayayım, ondan sonra geleyim koltuğa oturayım.’ Böyle bir dünya yok. Biz kendimizi geliştirmiyoruz, kendimize yatırım yapmıyoruz.” dedi.

‘BÖYLE BİR DÜNYA KİMSE BEKLEMESİN’

Yavuz, verdiği örnekle bu sözlerini temellendirmek isterken, fazla mesai yapmak istememeyi de ‘anormal’ gördü.

Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çocuğa soruyorum ‘ben tekstilde çalışamam diyor’. Niye çalışamazsın? ‘mesaisi var’ yanıtını veriyor.” deyip “Böyle bir mantık olabilir mi? O yüzden sorunumuz bizim sadece işsizlik değil. İş beğenmeme kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme. Böyle bir dünya kimse beklemesin. Bundan sonra da hiç olmayacak. O yüzden bizim gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmemizi buna göre ayarlamamız lazım. Bunu yapmadığınız sürece herkes hayal kırıklığı yaşayacak” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUYAN NEDEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR?’

Konuşmasının sonunda konuyu uçlara taşıyan Yavuz, garip bir soru sordu. “Her meslek grubundan insanla çalışıyorum.” diyen Yavuz, “Eğitim fakültesini bitirince neden öğretmen olmak istiyoruz? Girişimci ya da başka bir işi deneyebiliriz. Eğitim biçimimizi değiştirmeliyiz. Üniversiteyi insanlar kendini geliştirmek, kendine yatırım yapmak olarak algılamalı” şeklinde konuştu.