Vali Aksoy'dan Kemal Kurkut açıklaması: Emniyetten verilen bilgi görüntülerle örtüşmüyor

Vali Aksoy'dan Kemal Kurkut açıklaması: Emniyetten verilen bilgi görüntülerle örtüşmüyor

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Newroz kutlamaları sırasında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut ile ilgili polisin verdiği bilgiler ile olaya ilişkin görüntülerin örtüşmediğini söyledi. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un Newroz kutlamaları sırasında Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklama MAZLUMDER eski başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kişisel internet sitesinde yayınlandı. 

"FETÖ İLE İLİŞKİSİNİ ARAŞTIRACAĞIZ"

Olaya ilişkin emniyet müdürünün verdiği bilgi ile görüntülerin örtüşmediğini söyleyen Vali Aksoy, olayın Fethullah Gülen cemaatiyle de ilişkisini araştıracaklarını belirterek, "Olayın erken saatte  gelmesi itibariyle, alana bomba yerleştirmeye kullanılan provokatif bir şahıs mı, bize intikal ettirilmeyen öncesinde polislerle yaşadığı bir tartışma sonrası aniden gelişen bir olay mı olduğu, polislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar ayrıntılı olarak konuyu araştıracağız" dedi. 

"EMNNİYETTEN GELEN BİLGİYLE GÖRÜNTÜLER ÖRTÜŞMÜYOR"

"İlk yaptığım açıklama Emniyet Müdürümle yaptığım görüşme sonrasıydı. Müdür bey bana ‘Alana erken saatlerde gelen eli bıçaklı şahsın, üzerimde bomba var, hepinizi öldüreceğim, demesi üzerine müdahale edildiği bilgisini verdi ve buna göre açıklama yaptım. Ancak sonra gelen görüntüler bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu.

Emniyet yetkilileri halen aynı bilgilerde ısrar ediyorlar. Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedim, başsavcılık yeniden incelemeye başladı.

Adli tıp raporunda biri sol kolunda, diğeri kalbe saplanmış iki mermi gömleği tespit edildi, kolundakinin hangi silahtan çıktığını tespit ettik, kalbe saplanan için yeterli bilgi yok, mermi giriş çıkışına rastlanmadı, seken mermi gömleği olabilir.

[ih2]

Şahsın üstünün niye çıplak olduğunu sorduğumda ve kasaptan bıçak alarak aniden kontrol noktasına koşmasının, önceden yaşanmış bir tartışma nedeniyle olup olmadığını sorduğumda ‘Emniyet'ten arkadaşlarımız önceden bir olay yaşanmadığını, şahsın erken saatlerde gelip, böyle bir tehditte bulunduğunu iddia ediyorlar’ dedi.

Tişörtü veya gömleği üzerinde ‘Kürdistan’ yazdığı için bir tartışma yaşandığı şeklinde iddialar olduğunu sorduğumda ‘bu konuya soruşturma sonrası açıklık getirilir’ dedi.

[ih3]

Olayın etraflı soruşturma gerektirdiğini, çok üzücü olduğunu ifade etti. Sağlık kayıtlarında öncesinde antidepresif ilaç kullanım öyküsü olduğunu ve ailesinin ifadesine göre son bir haftadır ilaçlarını kullanmadığını belirtti. Kullandığı ilaçları bana okuyunca antidepresif bir tedavi kullandığı anlaşılıyordu.

Olayın erken saatte  gelmesi itibariyle, alana bomba yerleştirmeye kullanılan provokatif bir şahıs mı, bize intikal ettirilmeyen öncesinde polislerle yaşadığı bir tartışma sonrası aniden gelişen bir olay mı olduğu, polislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar ayrıntılı olarak konuyu araştıracağız".