Vakıfbank'ın yönetimindeki ismin iş tecrübesi kısmı boş bırakıldı

Vakıfbank'ın yönetimindeki ismin iş tecrübesi kısmı boş bırakıldı

Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan rapora göre, Vakıfbank Yönetim Kurulu'nun 9 üyesinden 3'ü bankacılık tecrübesine sahip değil.

AKP'de siyaset yapan kişilerin, kamu bankalarının üst yönetimine atanması bir süredir tartışma konusuyken, Vakıfbank Yönetim Kurulu'nun 9 üyesinden 3'ünün bankacılık tecrübesine sahip olmadığı ortaya çıktı.

Son olarak geçen haziran ayında eski milli güreşçi olan Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanması gündemi uzun süre meşgul etmişti. AKP'li eski milletvekili Abdülkadir Aksu geçen yıl bankanın yönetim kurulu başkanlığına, Sadık Yakut ise yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti. İşletmecilik ve bankacılık alanlarında hiç iş tecrübesi olmayan bu isimlerin Vakıfbank'ın üst yönetimine getirilmesi çok tartışılacak bir tablo ortaya çıkardı.

YÖNETİM KURULLARI EN ÜST DÜZEY KARARLARI ALIYOR

Banka yönetim kurulları; kredilerden personel politikasına, denetimden yasal-teknik altyapıya kadar birçok konuda en üst karar alma mercii olarak görev yapıyor.

Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan 1 Ocak-30 Haziran dönemine ait finansal raporundaki bilgilere göre, finans sektöründe 20-35 yıl arasında görev yapmış kişiler, hayatları boyunca yalnızca banka müşterisi olmuş isimlerin altında çalışıyor.

YERLİKAYA'NIN ‘İŞ TECRÜBESİ’ ALANI BOŞ BIRAKILDI

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, bankanın en tepesindeki isim olan Abdülkadir Aksu ile Kayseri eski milletvekili Sadık Yakut sektörde sadece 1 yıllık kıdeme sahip.

Raporda Vakıfbank'ın yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin mesleki tecrübelerinin 30 yılı aştığı görülürken, 12 Haziran'da Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Hamza Yerlikaya'nın “Bankacılık ve İşletmecilik Dallarında İş Tecrübesi” kısmı ise boş bırakıldı.