Vakıfbank'ın çoğunluk hissesi Hazine'ye devredildi

Vakıfbank'ın çoğunluk hissesi Hazine'ye devredildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Vakıfbank'ın 58.5 oranındaki hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi.

İleri Haber

Vakıflar Bankası'nın yüzde 58.5 oranındaki hissesi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredildi. Devir işlemleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, gece yarısının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Vakıfbank'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisseleri, bir hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek.

Devir işlemi, hisse başına 9,49 lira olarak belirlenen değer üstünden yapılacak.

Bankanın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek olan hisseleri, 2 buçuk milyar lira olan banka sermayesinin 1 milyar 463 milyon liralık kısmını oluşturuyor.

'VARLIK FONU'NA ALMA OPERASYONU BAŞLADI'

Kararı yorumlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Vakıfbank’ı önce Damadın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığına, sonra Kayınpeder ve Damadın beraber yönettiği kara kutu Varlık Fonu’na alma operasyonu başladı. Ziraat ve Halk Bank’tan sonra sıra Vakıfbank’ta. Milletin eldeki son gümüşleri birer birer rehin fonuna devrediliyor" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA