Vakıf üniversitesi öğrencileri: 'Canımızla taksit ödeyemeyiz'

Vakıf üniversitesi öğrencileri: 'Canımızla taksit ödeyemeyiz'

Öğrenciler, yaşadıkları mağduriyet ve taleplerini sosyal medyada #CanımızlaTaksitÖdeyemeyiz etiketiyle duyurdu.

İleri Haber

Vakıf üniversitesi öğrencileri, Covid-19 salgını nedeniyle işlerin durma noktasına geldiği oranda vakıf öğrencilerinin mağdur olmasını engelleyecek düzenlemelerin yapılmamasına karşı #CanımızlaTaksitÖdeyemeyiz hashtagiyle bir sosyal medya eylemi yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle birçok öğrencinin çalıştığı hizmet sektöründe işler durdu. Okul ödemelerini karşılamak için çalışmak zorunda olan öğrencilerin ise mağdur olmasını engelleyecek düzenlemeler yapılmadı. Öğrencilerin özel yurt ve ev kirası ödemeleri sürerken, okul ödemeleri de aynen devam ediyor.

ÖĞRENCİLERDEN SOSYAL MEDYA EYLEMİ

Mağduriyet dolayısıyla seslerini duyurmak için Öğrenci Sendikası vakıf üniversitesi öğrencileri tarafından bir sosyal medya eylemi yapıldı. Öğrenciler, yaşadıkları mağduriyet ve taleplerini sosyal medyada #CanımızlaTaksitÖdeyemeyiz etiketiyle duyurdu.

ÖĞRENCİLER NE TALEP EDİYOR?

Öğrenci Sendikası’ndan, ''Vakıf üniversitesi öğrencileri canıyla taksit ödeyemez!” başlığıyla yapılan açıklama da “Güvenle evde kalabilmek, ödemelerin altında ezilmemek” için 2 talep duyuruldu.

Açıklamada, talepler şöyle sıralandı:

1- Uzaktan eğitim, üniversitelerin fiziksel anlamda masraflarının azalması anlamına geliyor. Bu sebepten, üniversite çalışanı emekçilerin maaşlarının düzenli ödenmeye devam edilmesi koşuluyla DÖNEMLİK TAKSİTLERİMİZ, SALGINLA İLGİLİ OLAĞANÜSTÜ DURUMUN SONA ERDİĞİ AY FAİZ OLMADAN ÖDENMEK ÜZERE ERTELENSİN.

2- Masraflar azaldığına göre, vakıf üniversitelerinin bu dönem ödemelerinde bir indirime gitmesini istiyoruz. Talebimiz şu: TAKSİTLENDİRİLMİŞ DÖNEM ÖDEMELERİNİN BU DÖNEM BAŞINDA UYGULANAN FAİZLERİ İPTAL EDİLSİN. Dönem başında ödemelerini taksitlendiren öğrenciler, ödeme zamanı geldiğinde sene başındaki nakit ödeme ücreti baz alınarak ödeme yapsınlar.

Yüz binlerce vakıf üniversitesi öğrencisi, bu olağanüstü koşullara, olağanüstü tedbirler alınarak karşılık verilmesi için sesini yükseltmeli. Dönem bir fedakârlık dönemi ise, kendini ve çevresini riske atmayan ve evinde kalan öğrenciler kadar, yetkililer ve üniversite yönetimleri de fedakârlık yapmalı.

Şimdi sıra sizde.

Salgın mağduriyete dönüşmesin!

SANATÇILARDAN DESTEK

Öte yandan öğrencilerin eylemine birçok tanınmış isim de destek verdi.

 

DAHA FAZLA