Vaka takibi yapan hekimlere saldırı!

Vaka takibi yapan hekimlere saldırı!

Olay yerine çağrılan ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Işık’ın yapılan kontroller sonucu burnunun kırıldığı tespit edildi. Olayla ilgili polis merkezinde ifade veren Işık, saldırgandan şikayetçi oldu.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

İstanbul’da Covid-19 filyasyon çalışması yapan hekimlere, trafikte kimliği henüz belirlenmeyen bir şahıs saldırdı. Bir hekimin burnunun kırıldığı olay, AKP’nin Meclis’ten geçirdiği ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın caydırıcı olmadığını gözler önüne serdi.

Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Abdulmutalip Işık ve Fahriye Burku Açıkgöz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon (vaka takibi) Ekipleri’nde görevlendirildi. Bugün filyasyon için Müdürlüğe ait araçla Derviş Ali Mahallesi Dilmaç Bulvarı’na gelen hekimler, burada saldırgan şahsın kullandığı araçla karşılaştı.

‘SİZ KİMİN SAĞLIK ÇALIŞASINIZ’

Aracından inen şahıs, hekimlerin kullandığı aracın şoförüne “Geri gitsene, yolu daraltıyorsun. Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyerek hakaretlere başladı. Hekimleri taşıyan görevlinin, geriye çıkmasının mümkün olmadığı ve araçta sağlık çalışanlarının olduğunu söylemesine rağmen küfürlere devam eden şahıs, “Siz kimin sağlık çalışasınız” diyerek aracın aynasına ve görevliye yumruk attı.

GİTTİ GELDİ, YİNE SALDIRDI

Yaşananların ardından hekimlerin polis çağırmasıyla oradan ayrılan şahıs, bir süre sonra geri dönerek yeniden görevliye saldırdı. Bu sırada şahsa müdahele eden Abdulmutalip Işık da şahıs tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, olayın ardından aracına binerek bölgeden uzaklaştı. Polis ekipleri ise şahsın kaçmasının ardından olay bölgesine geldi.

HEKİMİN BURNU KIRILDI

Olay yerine çağrılan ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Işık’ın yapılan kontroller sonucu burnunun kırıldığı tespit edildi. Olayla ilgili polis merkezinde ifade veren Işık, saldırgandan şikayetçi oldu. Saldırganın kamera görüntülerinden tespit edilerek yakalandığı belirtildi.

DAHA FAZLA