Vahşi Yaşam Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu

Vahşi Yaşam Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu

Moskova'da Altın Kaplumbağa Vahşi Yaşam Festivali kapsamında düzenlenen Vahşi Yaşam Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu. İşte kazanan fotoğraflar...

Rusya’da en önemli fotoğraf etkinliklerinden biri olarak gösterilen ve uluslararası çapta ün kazanan Altın Kaplumbağa Vahşi Yaşam Festivali, 4-18 Kasım tarihlerinde başkent Moskova’daki Merkezi Ressam Evi’nde düzenleniyor. Festivalin amacı ise biyolojik çeşitliliğe ve vahşi yaşamın önemine dikkat çekmek.

Bu yıl 12. kez yapılan festivalin en önemli kısmını fotoğraf yarışması ve vahşi yaşam fotoğrafları sergisi oluşturuyor. Bu yıl yarışmaya 110 ülkeden katılan 1800 fotoğrafçı binlerce çalışma gönderdi. Birleşmiş Milletler'in Biyolojik Çeşitlilik 2011-2020 programı çerçevesinde yapılan festivalde sergilenen ve yarışmanın çeşitli kategorilerinde dereceye giren göz alıcı kareler, Sputnik’te yer aldı.

Başkent Moskova'da düzenlenen Altın Kaplumbağa 2018 isimli Vahşi Yaşam Festivali kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasının 'İnsan Ve Doğa' kategorisinde üçüncü seçilen yarışmacı Sergey Savvi'nin çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Yarışması'nın 'Hayvanların Davranışı' isimli kategorisinde üçüncülük ödülü kazanan Arnfinn Johansen'in 'Av' çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Yarışması'nın 'Yaşam Armonisi' kategorisinde üçüncü seçilen Vladimir Bogdanov'un 'Devekuşu' isimli çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Yarışması'nın 'Vahşi Yaşam Fotoğraflarında Yeni Teknolojiler' kategorisinde ikincilik kazanan Mike Korostelev'in 'Meraklı Ayı' fotoğrafı.

Altın Kaplumbağa 2018 Fotoğraf Yarışması'nın 'Hayvan Portresi' kategorisinde birincilik kazanan fotoğrafçı Manuel Enrique Gonzalez Carmona'nın çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Fotoğraf Yarışması'nın 'Küçük Dünya' kategorisinde birincilik kazanan Çinli fotoğrafçı Yuhui Hu'nun çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Yarışması'nın 'İnsan Ve Hayvan' kategorisinde birinciliğe layık görülen Kerekes Istvan'ın çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Fotoğraf Yarışması'nın 'Hayvanların Davranışı' kategorisinde birinci seçilen Bence Mate'nin çalışması.

Altın Kaplumbağa 2018 Yarışması'nın 'Vahşi Yaşam Fotoğraflarında Yeni Teknolojiler' kategorisinde birinci seçilen İlya Timin'in 'Arktika Çocuk Yuvası' isimli fotoğrafı.

Fotoğrafçı Sven Zacek'in Estonya'daki Milli Doğa Parkı'nda çektiği bu kare, yarışmanın 'Sanat ve Doğa' kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Yarışmanın 'Yaşam Armonisi' kategorisinde birinci seçilen Fransız yarışmacı Fabien Dubessy'nin çalışması.

 

 

DAHA FAZLA