Uzaktan eğitime ‘teneffüs zamanı’ eklendi

Uzaktan eğitime ‘teneffüs zamanı’ eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı, online eğitimin yürütüldüğü EBA’ya ‘teneffüs zamanı’ eklendiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip koronavirüs sebebiyle 23 mart'tan itibaren öğrenci, öğretmen ve velilerin uzaktan eğitim adresi olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) dersler, sınava hazırlık gibi içeriklerine ‘teneffüs zamanı’ da eklendiği açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son 1 ayda 1 milyarın üzerinde tıklanarak eğitim platformları arasında küresel ölçekte önemli yer edinen ‘eba.gov.tr’ adresinde kullanıcılara sunulan içerik zenginleştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda EBA’da dersler, sınava hazırlık gibi içeriklerine ‘teneffüs zamanı’ da eklendi.

SANAL MÜZE VE ZEKA OYUNLARI VAR

Ana sayfada, ‘teneffüs zamanı’ başlığında 3 uygulama öğrencilerin beğenisine sunuldu. İlkinde ‘GriCeviz’ adlı zeka geliştirme oyunu, ikincisinde zengin kütüphaneye kapı açan ‘Sen Yeter ki Okumak İste’, üçüncü bölümde ise evden çıkmadan gezilebilecek ‘sanal müzeler’ bulunuyor.

BAKANDAN ‘TENEFFÜS ZAMANI’NA DAVET

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada EBA platformundaki yeniliklerin, öğrencilerin keyifli vakit geçirmesine ve yepyeni bilgiler öğrenmesine olanak sağlayacağını iddia ederek, “Hepimizin teneffüslere, derin nefeslere ihtiyacı var. Üstelik teneffüs sürelerini uzatırken de söylemiştik; ‘Tüm zamanların en etkili dersi hala teneffüs’ diye. Sanal teneffüslerimiz de çok kıymetli. Çocuklarımızın o anlarını da verimli ve eğlenerek geçirebilmeleri için onları, ‘teneffüs zamanı’na davet ediyorum” dedi.

DAHA FAZLA