Uzaklarda arama belki de içimdesin: Şarkım nerede?

Uzaklarda arama belki de içimdesin: Şarkım nerede?

Nota, şarkısını hep başkalarında aradı oysa kendisi bir şarkıydı.

Burcu Adıgüzel

Kalemiyle çocuk edebiyatında özel bir yere sahip olan yazar Mavisel Yener’in ‘’Nerede?’’ serisinden çıkan ‘’Şarkım Nerede?’’ Berk Öztürk’ün resimleriyle 3 yaş ve üzeri çocuklar için.

‘’La adında bir nota yaşıyordu, Beste Sokağı’nda. Bir şarkısı olmalıydı ona göre ve tek dileği onu bulmaktı. Peki ama nerede bulunurdu bir şarkı? La, cesur bir adım attı ve şarkısını bulmak için yola çıktı. Bol ödüllü yazar Mavisel Yener’in eşsiz kalemi ile Berk Öztürk’ün özgün çizimleri, bu eğlenceli ve renkli öyküde bir araya geldi. Kendini tanımanın önemini vurgulayan melodik bir yolculuğa hazır olun!’’

Serinin devam kitapları olan ‘’Boyalarım Nerede” ve ‘’Topum Nerede”yi de kitapseverlerle buluşturan yazar; “Bu seri sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Müzik, resim ve spor hepimizi ortak duyarlılıklarda, sevinçlerde buluşturuyor. İlk kitabımız ‘Şarkım Nerede?’, şarkısını arayan bir nota ile tanıştırıyor okurları. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde… ‘’ diyor.

La adında bir notanın kendini tanıma hikayesine odaklanan ‘’Şarkım Nerede?’, notanın aslında kendisinin bir şarkı olduğunu keşfetme öyküsü. Bireyin benliğini tanıma, ihtiyaçlarının gerçekte ne olduğunu bilme, başkalarını anlama ya da değiştirme çabasını kendimize eğmenin önemini her satırda hissettiren kitap; notanın kendisini gözlemlemesi ve her şeyin değişmesiyle son buluyor. Bu anlamda ‘’Şarkım Nerede?’’ için bir ilham öyküsü de diyebiliriz.

Künye: Şarkım Nerede?, Mavisel Yener, Res. Berk Öztürk, İlksatır Yayınevi, 2020, 40 sayfa.

DAHA FAZLA