Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yi tahliye eden hâkime rüşvet davası

Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yi tahliye eden hâkime rüşvet davası

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve üç adamı hakkında tahliye kararı veren hâkim Cevdet Özcan hakkında görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, adam öldürmek, cinayete azmettirmek ve 'FETÖ' üyeliği suçlarından tutuklanan Zindaşti, 6 ay tutuklu kalmasının ardından 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti.

Soruşturma savcısı Ercan Devrim karara itiraz etti. Dosyayı ele alan İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimi tekrar tutuklama kararı çıkardı. Ancak Zindaşti ve adamları iki mahkeme arasındaki üç saat gibi kısa sürede cezaevinden çıkıp kayıolara karıştı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, geçen günlerde tamamlayan savcı Melih Yıldırım, hâkim Özcan hakkında görevini kötüye kullanma ve rüşvet suçundan iddianame hazırladı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede tahliye kararının mesaiden sonra saat 20.15’te verildiğine işaret edilerek şöyle denildi:

“Yargılama yapacak mahkemenin değerlendirmesi göz ardı edilerek tahmin yapıldığı ve tahmine göre infaz kabiliyeti ve denetimli serbestlik süreleri gerekçe olarak yazılarak, yetki sınırlarının zorlandığı...”