Uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Akat'ın fabrikasına "yerli ve milli" afişi

Uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Akat'ın fabrikasına "yerli ve milli" afişi

Tekirdağ'daki fabrikaya asılan afişte, AKP'nin de sıkça kullandığı "yerli ve milli" vurgusu yer aldı.

Uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan, ardından Erdoğan ve Soylu ile fotoğrafları ortaya çıkan Ali Osman Akat'ın fabrikasına "Türkiye'nin yerli milli kozmetik markası" yazılı afiş asıldı.

Kolombiya’dan Türkiye’ye "kozmetik ürün" adı altında gönderilen 111 kilogram kokainin alıcısı olarak görülen L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat'ın uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) de hijyen kiti sattığı ortaya çıkan Akat'ın fabrikasına bir afiş asıldı. 

ANKA'nın aktardığına göre Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yer alan L’ACTONE fabrikasının ön cephesine üzerinde Türkiye Bayrağı'nın da yer aldığı "Türkiye'nin yerli milli kozmetik markası" yazısı asıldı. Yazı, afişte hem Türkçe hem de İngilizce olarak yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişiği olduğu iddiası ile holding patronu Ali Osman Akat ile birlikte Ali K., Mustafa G., Sarra C., Süleyman Y. ve Tevfik Akan A., 13 Aralık'ta jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. Akat verdiği ifadede, kozmetik ürünlerinin ihracatını yaptığını, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını öne sürmüştü. 

Şüphelilerden Ali Osman Akat, Süleyman Y. ve Tevfik A., 17 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine götürüldüğü ise geöen günlerde ortaya çıkmıştı. 

Konunun gündeme gelmesinin ardından Akat'ın; AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albaryrak ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile olan fotoğrafları da ortaya çıkmıştı.