Üyelerini Erdoğan atamıştı: Yayımlanan şiddet raporları silindi

Üyelerini Erdoğan atamıştı: Yayımlanan şiddet raporları silindi

Üyelerini AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın atadığı TİHEK, kamuoyunda tartışma yaratan Sincan Cezaevi ve Denizli Cezaevi raporlarını resmi internet sitesinden kaldırdı.

Üyelerini AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atadığı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Sincan Cezaevi ve Denizli Cezaevi raporlarını resmi internet sitesinden kaldırdı. Sincan Çocuk Cezaevi’nde çocukların dövüldüğünün belirtildiği raporun silinmesinin ardından Denizli Cezaevi Raporu da silindi.

TİHEK, Adalet Bakanlığı içerisinde bir yapılanma olduğu ve bu yapılanmanın onayı olmadan atamaların yapılamadığı iddialarının yer aldığı 55 sayılı kararı da internet sitesinden kaldırdı. TİHEK başvuran Adalet Bakanlığı çalışanı Bakanlıkta “Adalet ve Medeniyet” isimli bir yapılanma olduğu ve yapılanmanın atamasını engellediğini iddia etti.

ARINDIRMA İŞLEMİ

TİHEK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, raporlar, “Kişisel bilgileri içerdiği” için siteden kaldırıldı. Yetkililer, “Arındırma işlemi” yapıldıktan sonra raporların yeniden kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Birgün'de yer alan habere göre, yayımdan kaldırılan Denizli Cezaevi Raporu’nda, cezaevi kapasitesinin bin kişilik olmasına karşın bin 600 kişi kaldığı bilgisi yer alıyordu. Raporda, mahkumlara battaniyelerin yetmediği ve koğuşların camlarının kırık olduğu ifade ediliyordu.