Uyarılara rağmen camiye gidenler: Allah'ın evine virüs bulaşmaz, hem Kuran’da şifa ayetleri var

Uyarılara rağmen camiye gidenler: Allah'ın evine virüs bulaşmaz, hem Kuran’da şifa ayetleri var

Türkiye'de koronavirüse karşı kalabalık yerlerden uzak durulması uyarıları yapılmasına rağmen camiye gitmeye devam eden kişiler "Allah'ın evine virüs bulaşmaz" dedi.

Türkiye'de, Çin'in Vuhan kentinden ortaya çıkarak dünyanın geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğü kişi sayısı 18'e yükseldi. Uzmanların "kalabalık ortamlardan uzak durun" uyarılarına rağmen camiye giden kişiler "Allah'ın evine virüs bulaşmaz, hem Kuran’da şifa ayetleri var. Ayrıca Kuran okumak için geldiğim yerde o virüs bulaşacaksa da bulaşsın" dedi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar, Şirinevler’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi’ne gidenlerle konuştu. Kuran dersi almak için caminin içerisinde bulunan kursa giden iki kadından biri, "Önce tüm evin halılarını kızımla kaldırdık. Çamaşır suyu ile bir güzel sildik. Sürekli ellerimizi yıkıyoruz" dedi.

"Camiye gelmekten korkmuyor musunuz?" sorusuna da diğer kadından, "Allah’ın evinde virüs bulaşmaz. Hem Kuran’da şifa ayetleri var. Biz sürekli onları okuyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘temizlik imandan gelir’ Bizim kursumuz çok temiz. Şimdi daha da çok temizliyoruz. Ayrıca Kuran okumak için geldiğim yerde o virüs bulaşacaksa da, bulaşsın" yanıtını verdi.

68 yaşındaki bir başka kişi ise, "Kızım, ecel gelmeden kimse ölmez. Öleceğimi bilsem de camiye gelirim" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA