'Uyarı ateşi dahi açılmadı'

'Uyarı ateşi dahi açılmadı'

Polis kurşunu ile infaz edilen Çetin Kaya’ya uyarı ateşi dahi açılmadı.

Ayşenur Önal

Polis kurşunu ile katledilen set emekçisi Çetin Kaya’nın, havaya uyarı ateşi dahi açılmadan vurulduğu iddia edildi. Olayın saniyeler içinde yaşandığını aktaran Avukat Güzide Soydemir, Kaya’nın baş kısmından vurulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Tek el ateş sesi duyduğunu söyleyen görgü tanığı ise ambulansın gelmediğini, hastane karşısında olunmasına rağmen müdahale edilmediğini kaydetti. 

Kadıköy Göztepe’de 29 Kasım akşamı polis kurşunuyla katledilen Çetin Kaya’nın avukatı İleri Haber’e konuştu. Basında yer alan asılsız iddiaları da açıklayan Soydemir, görgü tanıklarının sorgulamasının devam ettiği bilgisini verdi.

‘POLİSLER TAKİP EDİP, 5 SANİYEDE ÖLDÜRDÜ’

Olayı aktaran Soydemir, “Olay pazartesi akşam vakti 22.00 sularında oluyor. Biz olayı benzin istasyonunun kameralarından dün izleyebildik. Görebildiğimiz kadarıyla olay çok kısa bir sürede cereyan ediyor. 5 saniye içinde olup bitti diyebiliriz. Çetin beyin arabasını bir araba arkadan takip ediyor ve önüne kırıyor, hızlı bir şekilde. Arabanın sivil olduğunu seçebildim” sözlerine yer verdi.

Olayın yaşandığı yerin çok işlek bir cadde olduğunu vurgulayan Soydemir, “Göztepe minibüs caddesi çok işlek bir yer. Arkadaki araba bu caddede takip ediyor ve Çetin Bey'in önüne kırıyor gördüğümüz kadarıyla. Sonra araçtan bir kişi iniyor ve kaçmaya yelteniyor, o neden kaçmaya yelteniyor anlaşılır gibi değil. 4-5 saniyede olay bitiyor. Camdan mı vuruldu Çetin Bey, bunu adli tıp raporu belirleyecek. Camdan vurulduğu için bu kişi korkudan mı kaçıyor, yoksa polis olduğunu anladı ondan mı kaçıyor hiç belli değil ama 3 saniyede Çetin vuruluyor. Uzman aracıyla bu videoyu büyütmek gerekiyor. Konuyla alakalı bilgim bu kadar” diye konuştu.

‘POLİS HAVAYA UYARI ATEŞİ BİLE AÇMADI’

Kaya’nın polis kurşunuyla öldüğünün kesin olduğunu aktaran Soydemir, “Görgü tanıkları havaya ateş açılmadığını, sadece tek ateş açılma sesi duyduklarını söylediler. O çıkan tek ateş sesinin de Çetin’e açıldığı söyleniyor. Polis mevzuatına göre önce havaya uyarı ateşi açılması gerekiyor. Burada direkt kafa bölgesinden vurulduğu görünüyor. Bununla ilgili ekstra bilgi almaya çalışıyoruz. Ateş açan polisin yanındaki şahsın da ifadesi sürüyormuş” bilgilerini verdi.

‘SORUŞTURMASI BİLE YOK’

Çetin Kaya’nın hiçbir soruşturması olmadığına dikkat çeken Soydemir, “Asla bir soruşturması yoktu, uzun zamandır tanırım. Kendisi sinema sektöründe çalışan çok beyefendi, nazik bir insandı. Özellikle çok üzüldüğüm için ben bizzat takip ediyorum. Dizi sektöründe çalışıyordu ve üst düzey görevi vardı ve aylık geliri de yüksekti. Herkesin efendi bildiği sade bir vatandaştı” sözleri ile olayı anlattı.

‘SİZİN, BENİM BAŞIMA GELEBİLECEK BİR ŞEY’

Haberlerdeki asılsız iddiaları da anlatan Soydemir, şu sözlere yer verdi:

“Ayrıca haberde gördüğümüz kadarıyla ‘uyuşturucu satıcısı, uyuşturucu müptelası. Biz ondan yaptık’ gibi bazı şeylerle haber yapıyorlar. Yani uyuşturucu kullanan bir insan da değil. Hani olabilir etrafta insanların uyuşturucu kullanması da hayatın olağan akışına uygun, kullanabilir. Ama Çetin uyuşturucu falan da kullanmıyordu, herkes buna kefil. Cenazesi çoluk çocuk, genç yaşlı, yüzlerce kişi tarafından kaldırıldı. Muhteşem bir vatandaştı. Bildiğiniz sizin, benim başıma gelebilecek bir şey, ‘polisin dur ihtarına uyamadı’ diye silahla katletmesi Çetin’in başına geldi.”

GÖRGÜ TANIĞI: POLİSLER YERDEKİ KİŞİYLE İLGİLENMEDİ

Evinin hastane yakınlarında olduğunu söyleyen görgü tanığı, ifadesinde "Siren sesi duydum, nedenini anlayamadığım ve hastane karsısında olduğumuz için önemsemedim. Fakat daha sonrasında herhangi bir bağırış, fren sesi duymadan tek el silah sesi duydum. Garipsedim ama hemen cama çıkmadım, siren sesleri silah sesinden sonra bir süre daha devam ettiği için merak edip camdan dışarıya baktım. Yerde yüzükoyun yatan birini gördüm. Polis arabası beyaz bir arabanın onunu kesmişti" derken, polisin yerdeki kişiyle ilgilenmediğini söyledi.

Tanık, ifadesinde ayrıca şunları kaydetti:

“Ben olayın trafik kazası olup olmadığını anlamaya çalışırken polisler arabalarının yerini değiştirip diğer arabanın önüne çektiler. Ambulans gelmedi, adamla ilgilenen olmadı. Bir süre adam yerde yattıktan sonra polis üzerine muşamba serdi. Ve yaklaşık 10 dakika sonra yaklaşık 20-30 tane polis, farklı arabalar da geldi, ambulans ise polislerden bir süre sonra geldi.”

KATİL ZANLISI POLİS TUTUKLANDI

Avukat Güzide Soydemir'in verdiği bilgiye göre Çetin Kaya'nın ölümüne neden olan katil zanlısı polis tutuklandı.

DAHA FAZLA