Usta şair Can Yücel, hayatını kaybedişinin 22. yılında mezarı başında anıldı

Usta şair Can Yücel, hayatını kaybedişinin 22. yılında mezarı başında anıldı

Can Yücel'in dostları, 12 Ağustos 1999'da hayatını kaybeden şair Can Yücel'in mezarı başında anma düzenledi. Anmada şiirler okunurken, Can Yücel'in sevdiği türküler söylendi.

İleri Haber

Bugün 12 Ağustos 2021...

Türk Edebiyatı'nın usta şairlerinden Can Yücel, bundan tam 22 sene önce 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Can Yücel'in dostları, usta şairin Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarı başında anma düzenledi.

Datça Kültür, Sanat, Dayanışma Derneği ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi de Can Yücel'in mezarına çelenk koydu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerinin de katıldığı törende şiirler okunurken, Can Yücel'in sevdiği türküler söylendi.

1965 Genel Seçimi'nde TİP adına radyoda konuşma yapan şair Can Yücel, TİP'in eşitlik ve özgürlük anlayışını şu sözlerle anlatmıştı:

"Analar, babalar, kardeşler, sandık başlarına giderken çocuklarınızı, kardeşlerinizi de yanınızda götürün. Götürün ki görsünler İşçi Partisine oy verdiğinizi. Çünkü o oylardır ki çocuklarınıza, kardeşlerinize sütü ile mamasıyla, yuvasıyla, çiçek bahçesi, çocuk bahçesiyle, doktoru, denizi, güneşiyle, renkli oyuncakları, gül gibi okulları, güpgüzel kitapları, yiğit öğretmenleri ve haktan yana olduğu için mutlu ana babalarıyla zengin ve dopdolu bir çocukluk sağlayacak ve yine çocuklarınıza, kardeşlerinize aydınlık bir gelecek, iş, sosyal adalet, toprak, ekmek, güven, eşitlik, özgürlük, insan onuru ve pırıl pırıl bir hayat kazandıracaktır."

DAHA FAZLA