Usta oyuncu Rutkay Aziz, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü TTB’ye teslim etti

Usta oyuncu Rutkay Aziz, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü TTB’ye teslim etti

Altın Koza Film Festivali'nde aldığı 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü sağlık emekçileri ve TTB'ye adayan usta oyuncu Rutkay Aziz, bugün düzenlenen törenle ödülü teslim etti.

27. Adana Altın Koza Film Festivali'nde aldığı Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü TTB ve tüm sağlık emekçilerine adayan sanatçı Rutkay Aziz, bugün İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen törenle ödülü teslim etti. Aziz, “Siz hekimler de sağlık emekçileri de insanın yaşam sanatı için emek veren, kavga veren bu soylu sanatın insanlarısınız” dedi.

Usta oyuncu Rutkay Aziz, Altın Koza Film Festivali'nde aldığı 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü, son dönemde özelikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kanadından saldırılara maruz kalan Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) ve tüm sağlık emekçilerine adadı.

Aziz, bugün İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen tören ile ödülü teslim etti. Burada bir konuşma yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Hekimler çok yorgun ve bitkin hissediyorlardı ama birden bire bir haber medyaya yansıdı. Değerli sanatçımız Rutkay Aziz kendisine verilen 27. Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü bizlere ithaf ettiğini söyledi. Türkiyede bir onur bir gurur yayıldı. Herkes birbirine haber verdi. Sosyal medyada paylaşıldı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Onur verdiniz. Çok ihtiyacımız vardı bu dönemde. Tekrar tüm sağlık çalışanları adına sizi alkışlıyorum” dedi.

‘İYİ Kİ VARSINIZ’

Daha sonra söz alan Aziz, hekimlerin ödülü kendisinden daha çok hak ettiğini söyledi.

Aziz, şu ifadeleri kullandı:

“Onuru sizin hak ettiğinizi anlamayanlar var. Bırakın anlamasınlar. Onlar bir gün geldikleri gibi gidecekler. Ama bizler Türkiye’yi aydınlık günlere taşıyacağız buna inanıyorum. Bir şeye daha inanıyorum ki öncelikle tiyatro sanatçısı olarak toplumcu gerçekçi bir tiyatro yaparak insanın yaşama sanatına katkı sağlamak gibi soylu bir görevimiz oldu. Ben her zaman tiyatroyla tıpla uğraşan arkadaşlarımı birleştiririm. Siz hekimler de sağlık emekçileri de insanın yaşam sanatı için emek veren, kavga veren bu soylu sanatın insanlarısınız. O yüzden biz olsak da olmasak da olur. Ama sağlık emekçileri olduğu sürece bu memleketin, bu geleceğin can güvenliğine eş değer olacaksınız. İyi ki varsınız.”

‘ÖDÜLÜ TESLİM ETTİ’

Konuşmaların ardından Aziz, ödülü TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman’a teslim etti.