Uskumruköy'de ağaç katliamı: Arkasında ne var?

Uskumruköy'de ağaç katliamı: Arkasında ne var?

İBB'nin Kuzey Ormanları'na yönelik talanın bir parçası olarak Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de gerçekleştirdiği yol genişletme çalışması sırasında çok sayıda ağaç kesildi.

İstanbul'da Kuzey Ormanları'nda yer alan Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de, bölgedeki doğal alanları talan eden mega projelerinin uzantısı olarak İBB tarafından sürdürülen yol çalışmasında çok sayıda ağaç kesildi. 

KOS Medya'da yer alan habere göre, Uskumruköy Kavşağı'nda gerçekleştirilen yol genişletme çalışmaları sırasında yol kenarındaki çok sayıda ağaç kesilirken, İBB ağaçların "taşındığını" iddia etti. Bölgede yaşayan halk ise ağaçların taşınmayacak derecede parçalandığını belirtirken, Sarıyer Belediyesi tarafından çekilen görüntülerde kenara atılan ağaçlar yer alıyor. 

ÇOCUKLARIN DİKTİĞİ BARIŞ FİDANLARI SÖKÜLDÜ

Öte yandan yine çalışmalar sırasında 3. köprüye karşı yıllarca mücadele veren Prof. Dr. Uçkun Geray anısına yapılan hatıra ormanına çocuklar tarafından dikilen barış fidanları da söküldü. Fidanlar Manisa Soma ve Diyarbakır'dan gelen çocuklar tarafından dikilmişti. 

Yine yol genişletme çalışması sırasında Ankara Güvenpark'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden ODTÜ öğrencisi Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş anısına dikilen anıtın tabelası da İBB ekipleri tarafından söküldü. İBB'nin anıtı bölgeden kaldırmak istediğini belirten halk duruma tepki gösteriyor. 

YOL NEDEN GENİŞLETİLİYOR?

Uskumruköy'de gerçekleştirilen yol genişletme çalışması, AKP'nin Kuzey Ormanları'na yönelik talanının bir parçası. , bölgede kurulması planlanan yeni yerleşim alanları için genişletiliyor. 

AKP'nin inşaat odaklı kentleşme politikasının etkisiyle son yıllarda Uskumruköy ve civarında çok sayıda lüks kapalı site yapıları görülmeye başlandı. Artarak süren bu tip yapılaşmalar için, henüz trafik sürkülasyonunun oldukça düşük olduğu ve mevcutta geniş olan yolda genişletme çalışması gerçekleştiriliyor. 

[ih2]

Öte yandan geçtiğimiz ocak ayında Maçka Parkı'nın kapatılmasıyla gündeme gelen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünellerinin çıkış noktası da Uskumruköy Kavşağı’nın da bağlandığı Kuzey Marmara Otoyolu.

İstanbul'un trafiğini rahatlatacak yalanıyla meşrulaştırılmaya çalışılan 3. köprünün hemen çıkışında, Kuzey Marmara Otoyolu'na yakın bir noktada bulunan Uskumruköy Kavşağı’ndaki yol genişletme çalışması, ileriye dönük İstanbul’un kuzeyindeki inşaat projelerinin etki alanını genişletmek amacıyla gerçekleştiriliyor. 

DAHA FAZLA