Üsküdar'da belediye binası inşaatı çöktü

Üsküdar'da belediye binası inşaatı çöktü

Üsküdar'da yapımı halen devam eden belediye binası ve kongre merkezi inşaatının istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu meydana gelen toprak kaymasında, iki gecekondu yıkıldı.

Üsküdar Çavuşdere Caddesi’nde yapımına devam edilen Üsküdar Belediyesi kongre merkezi, şehir otoparkı, belediye binası ve kapalı spor salonu inşaatının istinat duvarı, saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İstinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen toprak kaymasında da Zenciler Sokak’ta bulunan ve daha önceden boşaltılan iki gecekondu yıkıldı. Gürültüyü duyan mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çökmenin meydana geldiği noktayı güvenlik şeridi ile kapattı. Çökmenin olduğu inşaat alanının civarındaki binalar da boşaltıldı. Çok sayıda vatandaş, meydana gelen çökme sonrası sokaklarda döküldü.

Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri de, halen çökme ve toprak kayması devam ettiği için inşaat alanında hazır bekliyor; müdahalede bulunamıyor. Vatandaşların iddiasına göre ise, içeride insanların olduğu ve yardım istedikleri belirtildi.(DHA)

DAHA FAZLA