Uşak'ta barınma hakları için Akşam Nöbeti başlatan öğrencilerin ailelerine polislerden tehdit!

Uşak'ta barınma hakları için Akşam Nöbeti başlatan öğrencilerin ailelerine polislerden tehdit!

Uşak'ta fahiş kira ve yurt fiyatlarına karşı barınma nöbetindeki öğrencilerin aileleri, polisler tarafından aranarak tehdit edildi.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Kısıtlı yurt imkanları ve fahiş ev kiraları dolayısıyla öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında başlattıkları eylemler sürerken, eyleme katılan öğrencilerin aileleri de polisler tarafından aranarak taciz edilmeye devam ediyor. 

İleri Haber, geçtiğimiz günlerde İzmir’deki nöbet sonrası yaklaşık 15 kişinin ailelerinin Emniyet güçleri tarafından aranarak, taciz edildiğini gündeme getirmişti.

İleri Haber'e ulaşan Uşak'taki öğrenciler de barınma hakları için gerçekleştirdikleri eylemler sonrası ailelerinin polisler tarafından aranarak tehdit edildiğini belirtti.

Pazartesi günü Uşak Atapark'da yaptıkları eylem sonrası polislerin okullarına geldiğini ve okul müdürüyle görüştüğünü belirten Uşak Lisesi öğrencileri, daha sonra ailelerinin polisler tarafından aranarak 'gözaltı'yla tehdit edildiklerini belirtti.

Polislerin eylem sırasında GBT bahanesiyle öğrencilerin kimlik bilgilerini aldığını belirten Uşak Lisesi öğrencisi, "Arkadaşlarımızın ailelerini arayan polis, 'çocuklarınızı gözaltına alırız, sabaha kadar nezarethanede kalırlar' demiş" diye konuştu. 

DAHA FAZLA