Uşak ve Tekirdağ'da orman yangını

Uşak ve Tekirdağ'da orman yangını

Uşak'ta çıkan yangında 4 hektarlık orman yok olurken, Tekirdağ'da ise 100 dönümlük arazi küle döndü. Yangınlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Uşak’ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken, 4 hektarlık alan yandı. Tekirdağ’da ise bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın geniş bir alana yayılarak 100 dönümlük arazinin küle dönmesine neden oldu. Çıkan iki yangın hakkında da soruşturma sürüyor.

UŞAK’TA ORMAN YANGINI

Uşak merkeze bağlı Gökçedal köyü Taşavlı mevkisinde meydana gelen orman yangınında, ormanlık alanın yaklaşık 200 metre yakınındaki tarlada yakılan anızlardan meşe ağaçlarına sıçradığı ileri sürüldü.

Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine Orman İşletme İl Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler hızlı bir şekilde yangına müdahale ederken, alevlere helikopter ile havadan da müdahale edildi.

Yangın müdahale sonrası söndürülürken, 4 hektarlık alandaki meşe ağaçları yanarak kül oldu. Yangın sonrası soruşturma başlatıldı.

TEKİRDAĞ’DA 100 DÖNÜMLÜK ARAZİ KÜL OLDU

Tekirdağ’da bilinmeyen nedenle çıkan yangında 100 dönümlük (yaklaşık 14.3 futbol sahası büyüklüğünde) alanda bulunan ağaçlar zarar gördü.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nin deniz kesiminde bulunan ağaçlarda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangını itfaiye ekiplerine bildiren yurttaşlar alevlere kendi imkânları ile müdahale etmeye çalışırken, yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek, geniş bir alana yayıldı.

Olay yerine gelen AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalıştı. TESKİ tankerleri ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de söndürme çalışmalarına destek verdi.  

Alevlerin evlere sıçraması güçlükle önlenirken, yangın yaklaşık iki saatte kontrol altına alındı. Yangında 100 dönümlük arazideki ağaçlar zarar görürken,  yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

DAHA FAZLA