Uruguay Sağlık Bakanlığı Sinovac aşısının sonuçlarını açıkladı

Uruguay Sağlık Bakanlığı Sinovac aşısının sonuçlarını açıkladı

Uruguay Sağlık Bakanlığı yayınladığı açıklamasında, Çin menşeili aşıların insan bedeni üzerindeki etkinliğini paylaştı.

Çin’de üretilen biyoteknoloji firması Sinovac’ın piyasaya sürdüğü aşı ve Türkiye’de de kullanılan CoronaVac aşısının insan bedeni üzerindeki etkisi ile ilgili araştırma yapan Uruguay Sağlık Bakanlığı, araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Ülkedeki ‘bağışıklama kampanyasının’ sonuçlarına göre CoronaVac, koronavirüs ölümlerini yüzde 97 azalttı. Rapora göre, aşıyı iki doz alan kişilerde koronavirüsün bulaşmasını yüzde 57 ve yoğun bakıma yatışı yüzde 95 oranında engelledi.

Araştırmada, kullanılan diğer aşılarla karşılaştırıldığında, Çin menşeili Sinovac tarafından üretilen CoronaVac'ın etkinliği hakkında çok az bilimsel yayın ve çok farklı sonuçlar rapor edildiği de belirtildi.

Sonuçlar, yaklaşık 862 bin kişiye iki doz aşı uygulandıktan iki hafta sonraki verileri içeriyor. Uruguaylı uzmanların araştırmasına göre, BioNTech/Pfizer aşısı ise koronavirüsün bulaşmasına ve hastaneye yatışlara karşı daha iyi koruma sağlıyor.

Buna göre, Pfizer aşısının, virüsün bulaşmasını yüzde 75, yoğun bakıma yatışı yüzde 99 ve ölümü ise yüzde 80 oranında önlediği tespit edildi.