Urla halkından referandumlu taş ocağı protestosu

Urla halkından referandumlu taş ocağı protestosu

Urla halkı, mahallelerine kurulmak istenen taş ocağı ve kırma eleme tesisi projesine tepki gösteren bölge halkı, temsili referandum yaparak topraklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi Bulabaş Tepe mevkisindeki ‘nitelikli koruma alanı’ içerisinde kalan 66.09 hektarlık alanın 18.23 hektarlık kısmının statüsü değiştirilerek, bir firmanın taş ocağı ve kırma-eleme tesisi kurması için valilik tarafından ‘Çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir’ kararı verildi. 

Mahalle sakinleri, kararın iptali için İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açarken, yargı yolu ile mücadele başlattıkları projeye karşı, bir de temsili referandum yaptı.

'LÜTFEN DENGEMİZİ BOZMAYINIZ'

‘Güneş ve rüzgar bize yeter’, ‘Uyan Urla, çölleşmeye az kaldı’ ve ‘Lütfen dengemi bozmayınız’ yazılı dövizler taşıyan Urlalılar'a CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko ve Kamil Okyay Sındır’ın yanı sıra, CHP eski milletvekili, büyükşehir belediye başkan aday adayı Musa Çam, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı da destek verdi.

DAVA MASRAFLARI İÇİN DAYANIŞMA MASASI AÇTILAR

Projeye karşı açılan davanın avukatlığını üstlenen Şehrazat Mercan, 25 hektarın altında olan proje sahaları için halkın katılım toplantılarının yapılmadığını, yetkililerin vatandaşlara bu tesisleri isteyip istemediğini sormadığını, bu nedenle temsili referandum ile projeye ‘Hayır’ dediklerini belirtti.

Öte yandan mahallede yaşayan kadınlar, ÇED kararının iptali için açılan dava masraflarında kullanılmak üzere dayanışma standları açtı.

DAHA FAZLA