Urfa'nın Usluca köyünde dereden hastalık akıyor!

Urfa'nın Usluca köyünde dereden hastalık akıyor!

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde yer alan derenin kirliliği yurttaşların tepkisine neden oldu. Yurttaşlar, halk sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşan çevre kirliliğinin bir an önce giderilmesini istiyor.

İleri Haber

Urfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Usluca köyünde yer alan derede atıkların birikmesi sonucu oluşan çevre kirliliği yurttaşların sağlığını tehdit ediyor.

Köyde yaşayan yaklaşık 300 yurttaş, bölgede biriken çöpler nedeniyle isyan etme noktasına geldi.

Tek bir çöp konteynerinin bile bulunmadığı dere bölgesinde kanalizasyon dereye akıyor, çöpler dereye atılıyor, hayvanlar buradan su içiyor ve çocuklar burada oynuyor.

Bugüne kadar Viranşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne derenin temizlenmesi için başvuruda bulunan yurttaşlar bir sonuca ulaşamadı.

Köy sakinleri halk sağlığını tehdit eden derenin bir an önce temizlenmesini talep ediyor.

'İŞİNİZİ YAPIN'

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi Şanlıurfa İl Örgütü (TİP) üyeleri Usluca köyünü ziyaret etti. TİP Urfa Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada dere bölgesinin temizlenmesi için bir an önce çalışma başlatılması gerektiği belirtilirken "Viranşehir İlçemizin Usluca köyünü ziyaret ettik. Kanalizasyon suyu köyün ortasındaki dere yatağına akıyor ve köyde hiç çöp konteyneri yok. Köy kötü koku ve çöp içinde kalmış. Bu olaya duyarsız kalıp, insanları yalnız bırakma lüksünüz yok. İşinizi yapın" ifadeleri kullanıldı.

 

DAHA FAZLA