Urfa’da köylüler elektrik duasına çıktı ‘İşimiz Allah’a kalmış’

Urfa’da köylüler elektrik duasına çıktı ‘İşimiz Allah’a kalmış’

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı köyünde her gün elektrikleri kesilen köylüler elektrik duasına çıktı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Aşağı Karıncalı köyü sakinleri, her gün sabah 04.00’ten akşam 18.00’a kadar elektriklerinin kesilmesinden usanınca çareyi elektrik duasına çıkmakta buldu. Köyün elektrik trafosu önünde toplanan köylüler, yağmur duası eder gibi elektriklerin gelmesi için dua etti. Köylüler elektrik duasında yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “Sabah saat dörtten akşama kadar elektriklerimiz kesilmiş durumda. 12 Aralık tarihi sabah saat 06.00’dan akşam 16.00’ya kadar elektriklerimiz yoktu. Bugün 14 Aralık yine sabah 06:00‘dan itibaren elektriklerimiz kesilmiş. Akşam saat kaçta geleceğini bilmiyoruz. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız. Televizyon yok, çocuklar ders çalışamıyor. Su kalmadı. Sosyal mesafe, maske temizlik diyoruz. Su olmayınca nasıl temizlik olacak.”

‘ALLAH’IN GÜCÜ DEDİLER’

“Biz nereye başvurursak ancak Allah'ın gücü yeter diyorlar. Allah'ın gücü her şeye yeter, bizde şimdi elektriği Allah'tan istiyoruz. Elektrik duasına çıktık. Allah'ım bu zulme son ver. Suçu sana atıyorlar haşa. Allah’ım bize elektrik ver. Yetkililer köylere gelip evleri basıyorlar ceza kesiyorlar. Kaç gündür Suruç’ta elektrik yok. Biz çiftçilere yüzlerce borç çıkarıyorlar. Nereye gidersek kimsenin Dicle Elektrik'e gücü yetmez diyorlar. Bizde amenna deyip Allah'ın gücü her şeye yeter diyoruz. Biz buradan Allah’tan elektrik istiyoruz elektriğimiz yok. Bu Dicle elektriğin zulmüne kim dur diyecek. Yeter artık biz ne yapalım.” diyen köylüler tek çareyi duada bulduklarını belirtti

‘BİZ AK PARTİLİYİZ’

Jandarmanın sürekli köyleri bastığı belirtilen açıklamada, “Geçen bir köyü basmışlar yine. Kadıncağızın askerde oğlu var bayılıp yere düşüyor, oğluna bir şey olduğunu sanıyor. Jandarmanın işi yok mu Dicle Elektrik'e hizmet ediyor. Biz AK Partiliyiz. Sadece elektrik istiyoruz. Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Bize sahip çıksınlar” denildi.

DAHA FAZLA