Urfa, Şırnak ve Mardin'de eğitim yeniden başladı

Urfa, Şırnak ve Mardin'de eğitim yeniden başladı

Türkiye'nin Suriye harekâtı sebebiyle eğitime ara verilen Urfa, Şırnak ve Mardin'in sınıra yakın ilçelerinde eğitim öğretim yeniden başladı.

Urfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçeleri ile Mardin ve Şırnak'taki okullarda Türkiye'nin Suriye harekâtının başlaması ile birlikte güvenlik gerekçesiyle ara verilen eğitim öğretim yeniden başladı.

Kuzey Suriye'ye yönelik askeri operasyonun başlatılmasının ardından Urfa'nın Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ilçelerinin tamamında, Birecik ilçesinin sınır bölgelerinde ve Mardin'in merkez Artuklu ile Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerindeki 156, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerindeki 55 okulda eğitime verilen ara sona erdi. 10 Ekim'den bu yana tatil olan okullarda bu sabah itibarıyla yeniden ders zili çaldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenciler okullarına gitti.

Öte yandan Mardin ve Şırnak milli eğitim müdürlüklerince 12 gün boyunca eğitim alamayan öğrencilere telafi eğitimi verilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

DAHA FAZLA