Ünye’de sondaj çalışmasına karşı yaşam nöbeti beşinci gününde

Ünye’de sondaj çalışmasına karşı yaşam nöbeti beşinci gününde

Ünye’de yapılan sondaj çalışmasına karşı köylülerin bölgede tuttuğu yaşam nöbeti beşinci gününe girdi.

İleri Haber

Ordu’nun Ünye ilçesinde halkın, köylerine yapılan sondaj çalışmasına karşı alanda tuttuğu yaşam nöbeti beşinci gününe girdi. Nöbete, Samsun ve Sinop’taki doğa savunucuları da katıldı.

27 Ekim Salı günü, çalışmayı başlatmak için bölgeye giden şirket yetkilileri ve beraberindeki jandarma, köy halkının tepkisiyle karşılaşmıştı. Jandarma, köylülere biber gazı ile saldırıp gözaltına almıştı.

Ünyeye bağlı Üçpınar ve Çevre Köyleri Dayanışma Platformu'nun aldığı karar doğrultusunda, sondaj çalışmasına karşı yurttaşların alanda tuttuğu yaşam nöbeti bugün beşinci gününe girdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri ile Samsun ve Sinop’taki yurttaşların da destek verdiği nöbette, köylülerle birlikte sondaj alanına yüründü. Barikatlarla kapatılan sondaj alanının önünde konuşmalar ve oturma eylemi yapıldı.

'ALIN TERİYLE YAŞAMAYA ÇALIŞANLARIN MÜCADELESİ...'

Burada TİP adına konuşma yapan Can Ergün, ''İktidar elindeki gücü halkın sorunları çözmek için kullanmak yerine, bugün burada olduğu gibi sorunlara her gün yenisini eklemek için kullanıyor. Burada yaşanan, kendi ceplerini doldurmaya çalışanlarla alnının teriyle yaşamaya çalışanlar arasındaki mücadeledir'' dedi.

40 sondaj çalışması yapılması planlanan bölgede tepkilere rağmen 2 adet sondaj makinesi çalışması devam ediyor ve bölgeye yöre halkı sokulmuyor.

 

DAHA FAZLA