Ünye’de jandarmanın ablukası sürüyor

Ünye’de jandarmanın ablukası sürüyor

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar köylerinde maden arama çalışmaları kapsamında sondaj yapılmasını engellemek isteyen yurttaşlara jandarma ablukası sürüyor.

İleri Haber

Bugün sabah saatlerinde jandarma komutanı köye gelerek maden arama çalışmasının yapılmayacağını söyleyerek konuşmak istediğini belirtti. Yurttaşların iddialarına göre, jandarma komutanı köylüleri konuşmasıyla oyalarken, şirket de yolları kapatarak sondaj makinalarını arama yapılacak bölgeye yerleştirdi.

Şirket ve jandarma, köylülerin geçişini barikatlarla engellemeye çalışırken, yurttaşlar da tarlaların arasından geçerek sondaj çalışmasını önlemeye çalışıyor.

Toplam 47 sondaj alanı belirlenen yerler köylünün fındık bahçelerinin talanı anlamına geliyor. Köylüler, 12 Eylül'de, Yeşilkent, Çiğdem, Gökçebel ve Üçpınar köylerinde, üzerinde Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü logosu bulunan iş makinelerinin sondaj çalışmalarını durdurmuş, 14 Ekim'de jandarma ile Üçpınar'a gelen maden şirketine bir kez daha engel olmuştu.   

Yurttaşların talana karşı direnişi sürüyor. 

DAHA FAZLA