Ünlü karikatürist Hürriyet'ten fiilen ayrıldı

Ünlü karikatürist Hürriyet'ten fiilen ayrıldı

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satılmasının ardından Hürriyet'ten önemli bir kopuş daha olduğu öğrenildi.

Doğan Medya Grubu'nun, iktidara yakınlığıyla bilinen Demirören Grubu'na satılması konusunda prensip anlaşmasına varılmasının ardından, yıllardır Hürriyet'in birinci sayfasında çizdiği karikatürler büyük ilgi gören Latif Demirci de gazeteyle yollarını fiilen ayırdı.

T24'ten Gonca Tokyol'un haberine göre, Demirci ayrılık kararını Doğan Medya Grubu'nun satılmasından önce, çok sayıda karikatürünün kendisine herhangi bir açıklama yapılmadan yayımlanmaması üzerine aldı.

KARİKATÜRLERİ YAYIMLANMADI

Neredeyse her gün Hürriyet’in ilk sayfasında çizimleri yer alan Demirci, karikatürlerinin bir kısmına son zamanlarda gazetede yer verilmediğini söyledi. Kaynakların verdiği bilgiye göre, daha önce zaman zaman bazı karikatürlerinin ‘törpülenmesi ricası' alan Demirci'nin gazeteye gönderdiği çizimlerden bazıları Şubat ayı ortasından itibaren kullanılmadı ve bu durumla ilgili bir açıklama yapılmadı.

13 Mart'taki son çizimiyle birlikte mart ayında toplam 3 karikatürünün yayımlanmasıyla devam eden süreçte gazeteyle yollarını ayırma kararı alan Latif Demirci, Hürriyet'e bir veda karikatürü gönderdi. Demirci'nin Hürriyet'e vedasını tasvir eden son karikatürü yayımlanmadı ve gazete yönetiminden bir geri dönüş de olmadı.

DAHA FAZLA