Üniversiteye giriş sistemi yine değişti

Üniversiteye giriş sistemi yine değişti

YÖK, üniversiteye giriş için başvurulacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin gününü ve içeriğini değiştirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK); üniversiteye giriş için başvurulacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) gününü ve içeriğini dün gece saat 22.00’de yine değiştirdi. Buna göre, toplamda 120 soruya 135 dakika süre verildi. Fen Bilimleri testi ile Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testleri yeniden sınava eklendi.

YÖK, daha önce açıklanan TYT’nin içeriği ve tarihinin değiştiğini açıkladı. Yeni sisteme göre YKS'nin birinci oturumu olan TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturum 24 Haziran Pazar sabahı, dil sınavı da yine 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacak.

SOSYAL BİLİMLERE DİN KÜLTÜRÜ VE FELSEFE EKLENDİ

YÖK'ün resmi internet sitesinden duyurulan değişikliklere göre, Temel Yeterlilik Sınavı'nda, Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alması kararlaştırıldı. Sınav süresi ise 135 dakika olarak belirlendi.

HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?

Yapılan düzenlemelerin ardından yeni sistemde ilk oturumun soru sayısı şöyle: Türkçe 40, Sosyal Bilimler 20, Temel Matematik 40, Fen Bilimleri 20.

DAHA FAZLA