Üniversiteye giriş sınavının tarihi kesinleşti

Üniversiteye giriş sınavının tarihi kesinleşti

Üniversiteye giriş için başvurulacak YKS'nin tarihi kesinleşti, sistemle ilgili eksik kalan detaylar da açıklandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili eksik kalan detaylar da açıklandı. Yapılan yeni düzenlemeyle eşit ağırlığa da tarih getirildi. Eşit ağırlıkçıların gireceği ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Önceden sadece Türk dili ve coğrafyanın yer aldığı teste tarih soruları da eklendi. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler matematik testinin yanı sıra bu sorulara da yanıt verecek. Sınavın tarihi de 23-24 Haziran olarak belirlendi.

[ih2]

Yeni sınav sistemindeki soru dağılımları da açıklandı. Hürriyet'in aktardığına göre; ikinci oturumdaki Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 24 Türk dili ve edebiyatı, 10 tarih, 6 coğrafya sorusu olacak. Sosyal Bilimler-2’de ise, felsefe grubunda (mantık, psikoloji, sosyoloji) 12, din kültürü ve ahlak bilgisinde 6, coğrafya-2’de 11, tarih-2’ye 11 soru yer alacak. Fen bilimlerinin dağılımı ise şöyle: 14 fizik, 13 kimya, 13 biyoloji.

Öğrencilere 80 soruyu yanıtlayacakları Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 90 dakika süre tanınacak. 160 sorunun yer aldığı ikinci sınav için ise 180 dakika verilecek. Sınav 23-24 Haziran’da yapılacak.

DAHA FAZLA